Школярам Мукачева розказали про торгівлю людьми та сучасне рабство (ФОТО)

12
0

Україна насамперед вважається країною походження постраждалих від торгівлі людьми. Але останніми роками вона стала також країною призначення.

Так іноземці, що приїжджають в Україну із країн, де військові конфлікти продовжуються десятиріччями, у пошуках безпечного місця проживання можуть постраждати від торгівлі людьми на території України, так само, як і громадяни України, можуть потрапити у схожу ситуацію у власній країні.

Тому надзвичайно важливим фактором у боротьбі з цим негативним суспільним явищем є підвищення рівня поінформованості учнів щодо проблеми торгівлі людьми.

Саме з цією метою 30 березня 2016 року Мукачівським Будинком школярів для старшокласників ЗОШ №11 був проведений виховний захід на тему: «Торгівля людьми – сучасний прояв рабства». Керівник школи правових знань «Закон і ми» Будинку школярів Нінель Балог розповіла про те, хто стає жертвами торгівців  людьми, як запобігти рабства, до кого можна звернутись на допомогу, якщо є небезпека стати жертвою торгівців людьми. Під час заходу учні подивились відео фільм «Життя на продаж», а також поспілкувались з провідним спеціалістом Мукачівського Центру зайнятості Оксаною Коваленко. Вона ознайомила присутніх з можливостями  легального працевлаштування і застерегла від надмірної схильності до ризикованої поведінки під час вибору майбутнього місця роботи.

Отримана інформація, безперечно, стане у нагоді майбутнім випускникам, убереже їх від необдуманих вчинків та неправильних рішень при працевлаштуванні, пише прес-служба Мукачівського Будинку школярів.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також