Сімейні лікарі

8
0

змагалися в Ужгороді

У п’ятницю, 21 вересня, в Ужгороді відбувся заключний етап обласного конкурсу на звання кращої амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Тринадцять найкращих лікарів АЗПСМ з усіх районів області показували свої теоретичні знання та практичні навички у наданні медичної допомоги.

Обласною конкурсною комісією за результатами конкурсу були визначені три кращі   амбулаторії. Абсолютною переможницею конкурсу стала лікар з 22-річним стажем із с. Іза Хустського району Наталія ЯКИМ. Вона отримала автомобіль ВАЗ 2107. Друге місце посів лікар із с. Дерцен Віктор ПЕТАХ, якому урочисто було вручено комп’ютер з прінтером та холодильником. За третє місце Олені РОГАЧ із с. Минай Ужгородського району був вручений комп’ютер з прінтером. Решта учасників конкурсу отримали заохочувальні призи.

Метою конкурсу є підвищення професійного рівня лікарів АЗПСМ, заохочування молодих спеціалістів до роботи у первинній ланці та підвищення статусу і престижу  медичних працівників, удосконалення організації та покращення якості надання медичної допомоги населенню та пропагування розвитку загальної практики-сімейної медицини в Закарпатській області.

Довідково.

На даний час в області функціонує 257 закладів та структурних підрозділів загальної практики - сімейної медицини, з них 246 – у сільській місцевості, з яких 227  - амбулаторії ЗПСМ та 13 дільничних лікарень з дільницями ЗПСМ. За І кв.2007 року реорганізовано 3 заклади – два на базі  фельдшерсько-акушерських пунктів у населених пунктах з кількістю жителів 1000 і більше  та  один на базі дільничної лікарні).

Всі заклади обслуговують 852 386 прикріпленого населення, в тому числі дітей до 17 років – 207 371. В цих закладах розвернуто  денні стаціонари з числом ліжок – 1 059.

В усіх лікувально-профілактичних закладах області зареєстровано 525,5 посад лікарів загальної практики – сімейної медицини, в т.ч. у сільській місцевості — 429,25 та 702,25 штатних посад медичних  сестер ЗМСМ, в т.ч. у сільській місцевості – 598,75.

Загальна кількість фізичних осіб лікарів за спеціальністю “загальна практика – сімейна медицина” 439, в т.ч. у сільській місцевості – 346 .

Загальна кількість фізичних осіб медичних сестер за спеціальністю “загальна практика – сімейна медицина”  750, в т.ч. у сільській місцевості – 646.

На  сьогоднішній день  273 лікарів ЗПСМ пройшли атестацію  та отримали  кваліфікаційні  категорії  лікарів ЗПСМ.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також