Скільки цьогоріч коштують ялинки у Мукачеві (ФОТО)

7
0

Цьогоріч чимало краян встановили ялинки з початком зими, в тому числі і головна ялинка Мукачева.

Та дозволити собі встановити новорічну красуню так рано можуть лише власники штучних ялинок. Ті, хто надає перевагу «живим» деревам, чекає приближення Різдва та Нового року. Ми поцікавилися, скільки в цьому році коштують ялинки.

Живі

Найдешевше купити зелену красуню можна за 100 грн за метр. Але на такій ялинці немає маркування, тож скоріш за все вирубали її нелегально і продають також поза законом.

Також недорогий варіант – ялинка з гілочок. 1 метр коштує 350 грн, 120 см - 500 грн, 40 см - 100 грн.

На дерев’яній основі на спеціальний стержень прикріплюють гілки живої ялинки.

Ліцензійні пишні ялинки коштують дещо дорожче. Ціна стартує від 2 тисяч гривень. Є і ялинки преміум класу по 3 тисячі гривень за метр. Як розповів керівник однієї з точок продажу хвойних, пан Василь, ялинки привезли з Чехії та Данії. Всі вони промарковані.

Каже, за день продають близько 15 таких красунь. Тому впевнений, що багато хто не готовий переходити на штучний символ Нового року. Також чоловік зазначив що при невисокій температурі повітря така ялинка зберігає свіжість до 3-х місяців. Вдома радить забезпечити доступ стовбура до води.

Ще один вид живих ялинок до свята – дерево у горщику. Після свят його можна висадити на ділянці і хвоя продовжить радувати вас впродовж багатьох років. Як зазначають продавці, такі ялинки живуть від 500 до 800 років. Всі вони також привезені з Данії і сертифіковані. Висота ялинки у горщику сягає до 1,5 метра, а вартість 1800-2000 грн.

Штучні

Штучні ялинки теж бувають різні за якістю та ціною.

Найдешевші ті, що зроблені з монофіламентної нитки. Це пухнастий досить жорсткий матеріал, який краще за все відтворює гілки сосни. Таке дерево коштує від 250 гривень за метр.

Також схожі на попередні ялинки з ПВХ. Вони виглядають пишними, але якщо розглядати гілочки зблизька, є велика відмінність з виглядом живих гілочок. Ціни на такі ялинки від 300 грн за метр.

Найпопулярніші зараз «литі» ялинки. Вони отримали таку назву, бо кожна гілочка суцільно вилита з пластику і повністю відтворює вигляд натурального дерева. Виробники запевняють, що такі ялинки не мають запаху, гіпоалергенні та здатні прослужити кілька десятків років. Їх вартість починається від 2 тисяч за 1,5 метри. А за 2,5 метри доведеться віддати біля 6 тисяч гривень.

Варто зазначити, що ціни на штучні ялинки дещо відрізняються в залежності від моделі, густоти та оздоблення. Також, замовляючи ялинку в інтернеті можна заощадити кілька сотень гривень.

Ну і кілька загальних порад, які знадобляться при виборі ялинки.

Перше на що варто звернути увагу – чи не осипається ялинка. Це правило діє і для живих і для штучних дерев.

Штучні ялинки обирайте, виготовлені з вогнестійкого поліетилену або пластику. Якщо штучна ялинка має неприємний запах, скоріш за все, вона містить шкідливі сполуки свинцю, а отже, при нагріванні від гірлянд буде виділяти хлороводень - шкідливу речовину, подібну до фосгену.

Жива ялинка має бути однорідного зеленого кольору без жовтизни. Якщо є жовті голочки, скоріш за все дерево зрізали давно і є ризик, що воно швидко обсиплеться.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також