Слідом за боргами нова влада Ужгорода взялася за аудит міської землі

4
0

Минулого місяця Ужгородський міський голова Віктор Погорєлов висловив своєрідний ультиматум підприємствам, які винні за оренду комунальних приміщень. Боржників переконливо просили погасити зобов’язання перед міським бюджетом, зокрема, інформуючи, яку "діру" там залишила колишня міська влада. Було поставлено умову – мають розрахуватися до 25 листопада. Станом на 18 листопада орендарі були винні загалом близько 3 мільйонів 150 тисяч гривень.

На "контрольну добу" ультиматуму усе ще винили більше мільйона. Відтак Департамент майна спрямував на боржників позови до суду – за порушення умов договорів.

"Очікування справджуються, - каже Олексій Касперов, начальник міського Департаменту майна, - робота з боржниками дає свої результати. Борг скоротився до 600 тисяч гривень. Якщо порівняти з початковою цифрою у понад 3,5 мільйона, це – доволі суттєво. 180 договорів оренди ми розірвали в односторонньому порядку. І на наступний рік укладатимемо угоди лише з тими підприємствами, котрі здатні платити місту гідну ціну. І повідомляємо: є цікаві приміщення, звертайтесь в Департамент".

Робота з боржниками триватиме. Вже розпочато аналіз стан справ із міською землею, йде звіряння сплати оренди за ділянки, а до роботи з боржниками залучатимуть і податкову, - повідомили порталу "Мукачево.net" у прес-службі Ужгородської міської ради.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також