Слідом за Мукачевом вулиця Качинського може з'явитися і в Ужгороді

3
1

З пропозицією перейменувати чи назвати нову вулицю в Ужгороді на честь польського Президента Леха Качинського звернулися до Ужгородської міської ради представники Закарпатської обласної організації Української Народної Партії.

Як повідомили у прес-службі УНП, враховуючи великий внесок трагічно загиблого Президента Польщі в українсько-польські стосунки, керівництво Закарпатської обласної організації УНП вважає, що рішення про присвоєння назви вулиці на честь Леха Качинського стане свідченням поваги українського народу до особи, яка багато зробила для України, і таку ж повагу ми отримуватимемо від сусідніх народів.

"В декількох містах України вже з’явились вулиці названі на честь Леха Качинського. А також, 29 квітня 2010 року, міська рада міста Мукачева під час пленарного засідання 58-ї сесії міської ради 5-го скликання, прийняла рішення про присвоєння одній з нових вулиць міста ім’я Леха Качинського", - зазначають у зверненні.

Також у документі наголошено на тому, що "внесок Президента Леха Качинського у покращення двосторонніх українсько-польських відносин важко переоцінити. Саме за нього Польща стала чи не головним адвокатом українських інтересів у процесі інтеграції нашої держави до Європейського союзу. Польща першою підтримала Україну під час "газової війни" початку 2009 року, не боячись при цьому погіршень відносин і "газового шантажу" з боку Російської Федерації. Лех Качинський та Президент Віктор Ющенко активно впроваджували процес історичного єднання. Зокрема акції вшанування у Павлокомі у травні 2006 року, спільне вшанування жертв операції "Вісла" у квітні 2007 року та вшанування пам’яті загиблого польського населення у Гуті Пеняцькій у лютому 2009 року дозволили поглибити процес об’єктивної оцінки складних подій спільної історії та подовжити зближення українського і польського народів".

Коментарі

M
mf

Парадокс! У нас вже є з десяток (а може й більше) вулиць названих в честь осіб нічим не примітних для нашого міста! Тепер буде ще й Качинського! Ну чому ця вулиця має бути саме у Мукачеві? А тим часом у нас нема вулиці імені того хто надав місту привілей бути містом - Яноша Гуняді!!!!!

Читайте також