Словаччина хвилюється, що мігранти підуть з боку Закарпаття і збільшила кількість поліцейських біля кордону (ФОТО)

18
2

Міністри внутрішніх справ Чехії та Словаччини зустрілися у селі Убля, що на кордоні із Україною, аби вирішити як запобігти можливого збільшення напливу мігрантів з боку Закарпаття.

"Захист кордону Словаччина-Україна може стати прикладом для країн, що зазнають наплив біженців", - зазначив  міністр внутрішніх справ Чехії Мілан Хованец.

Чеський міністр високо оцінив активні зусилля уряду Словаччини, а також кількість поліцейських, що охороняють кордон між Словаччиною та Україною. Він зауважив, що їх тут у рази більше в порівнянні з кількістю поліцейських на кордонах у Польщі або Угорщині.

"Якби Греція чи інші країни зробили половину чи хоча б третину цих зусиль, то Європа не зіткнулася б з такою проблемою, яку мають зараз", - сказав Хованец.

Були продемонстровані також сучасні технології, які словаки використовують на кордоні для ефективного виявлення контрабанди і нелегальних мігрантів.

Міністр внутрішніх справ Роберт Калиняк розповів про систему Optasense, яка здатна виявляти в тому числі об'єкти у повітрі. Він додав, що на кордоні розміщено більш ніж 60 кілометрів спеціальних мікрофонів, які фіксують різні спроби нелегально перетнути кордон.

"Ми заблокували можливість контрабандистам всі можливості піти у підпілля (тобто використовувати тунелі. - ред.) і тепер вони намагаються йти лише по землі", - сказав Калиняк.

Також Словаччина значно збільшила кількість поліцейських, які знаходяться поблизу кордону з Україною у 4 лінії на відстані 40 км, які працюватимуть з нелегалами.

"Треба сказати, що Україна незважаючи на всі проблеми, які має на своїх східних рубежах, дуже детально виконує пункти нашої угоди про реадмісію", - зазначив Калиняк.

Тобто якщо з'ясовується, що затримані мігранти не є шукачами притулку, то згідно з договором про реадмісію вони підлягають поверненню на територію України.

Мukachevo.net

Коментарі

П
правду

мають.парашин уже заявив про готовность розмищення муслиму на Закарпаттьови.Ожидайе 670 еврику за голову щомисячно.Бизнесмен,не зря чоколадом торгуйе.Закарпатцю,як обично,питати не раховав потрибним-заглотять по любаму,щи й слава украйинам верещати будуть.

Х
хивлюющий

"хивлюється" редактор! Виправте помилку у заголовку!

Читайте також