Словаки та угорці шоковані: річку Бодрог повністю перекрило сміттям, принесеним із Закарпаття (ФОТО, ВІДЕО)

102
11

Шокуючі фотографії оприлюднили нещодавно угорські та словацькі ЗМІ - річку Бодрог повністю заполонило сміття, в основному пластикові пляшки, сміттєві мішки та різні побутові відходи.

Бодрог - приток Латориці, що несе свої води із Закарпаття через територію Словаччини та Угорщини. Тож місцнві екологи припускають, що сміття приплило саме з України.

— Такого ми не бачили років 30-ть. Затор з пластику нині має 100-200 метрів у двожину і постійно зростає. Наразі він знаходиться у гірлі Бодрогу, а далі рушить в бік Угорщини, - каже один з місцевих активістів.

Петер Часар, який опублікував фотографії у соціальній мережі каже, що в Україні "не можуть вирішити навіть питання з перевезенням пасажирів, не те, що із сортуванням відходів".

Фахівці з охорони водних ресурсів припускають, що якщо днями підінметься рівень води через опади, то навали сміття Угорщині не уникнути.

— У таких випадках ми завжди повідомляємо про цю проблему в Національне управління водного господарства. Таке скупчення побутового сміття трапляється нерідко, і особливо під час повеней. У цьому випадку, в залежності від обсягу та природи забруднення, будуть визначатися можливості та режими очищення річки та берегів від сміття, - зазначив Іштван Ковач, співробітник охорони водних ресурсів.

В 2015 році в Угорщину також припливло сотні тон сміття із Закарпаття. І навіть мертві свині.

А з пластикових пляшок, які припливають із Закарпаття, угорці будують кораблі, і влаштовують змагання, мета яких - привернути увагу до захисту навколишнього середовища.

Коментарі

ДО
До Ошиблися адресом

Бодрог - результат злиття Латориці і Ондави, тому можна сказати що протікає. А позиція про "не наші проблеми" багато про що говорить.

Н
Наталка

То все президент винен, люди ні-ні. Ні сном, ні духом не знають. Звідки взялось воно? А ще крім президента винна "злочинна влада бариг". Подивіться на себе, зомбовані бидляки. Це продукт вашої діяльності. Поширю зараз, хай знають всі в Україні, як ви засмічуєте землю свою. Ще б вам штраф лупанути, щоб і грошима вдарило. Бо розмовляти з вами і просити нічого не дає. То й добре. Не вмієте господарювати - навчать. Високими штрафами.тупі_люде.

D
Dmitriy

Вот так везде, где появляются хохлы, там мусор, разруха, война....Таким засранцам не место в Европе

Ю
ю

Літо. Вечером після пікніків вийщли кабанчики на поляну. І каже головний кабан "Знову налюдили"

Б
Будьмо

Перекрило Бодрог - Будьмо - Гей! - Гей! - Гей!

НБ
не бвйдужий

ЛЮДИ - АУ - НЕ БУДЬТЕ СВИНЯМИ !!! ЯКА ГАНЬБА !!! Не потрібно нічого робити - лише не смітіть ...

Б
Боржава

Боржава також перекрита мусором в районі села Нижні Ремети біля шлюзу (48.244935, 22.815578)

P
pityu

знай наших! скоро мы будем в евросоюзе!

О
О

Не слабо пикник прошел

ОА
Ошиблися адресом.

у нас Бодрог не протікає.Няй ланцом ріки перегородять, кідь неваловшні навести порядок

М
мутанто....

.......італ,яно. Шо туй вчиниш??. Сусіду не вуберавуть.Шо шо , а смітя та мусора у нас навалом.Але то проблеми сусідів.А керівникам області та районів вшиткой єдно.

Читайте також