Сміх лікує серцево-судинні захворювання

4
0

Співробітники товариства серцево-судинних хірургів США стверджують, що здоровий сміх знімає стрес і м'язову напругу, підвищує імунітет й лікує гіпертонію.

На думку вчених, щоразу, коли людина сміється, в її організмі падає зайва напруга серцево-судинної системи на наступні 45 хвилин, поліпшується кровообіг й еластичність судин. Експерти нагадують, що стрес вважається однією з головних причин серцево-судинних захворювань.

Лікарі зазначають, що сміх знижує рівень гормонів стресу - кортизолу й епіноприлу, - підсилюючи фон гормонів, що відповідають за імунітет. Гарний жарт підвищує присутність ендорфінів, які природним шляхом виробляються в нейронах головного мозку і мають здатність зменшувати біль і покращувати емоційний стан.

Кардіологи, однак, зауважують, що прописана сміхотерапія добре діє в сукупності зі здоровим способом життя - фізичною активністю, відсутністю зайвої ваги і шкідливих звичок.

Нагадаємо, раніше американські дослідники під час оглядового вивчення понад 160 досліджень про зв'язок позитивного ставлення до життя зі здоров'ям і довголіттям людини з'ясували, що щасливі люди живуть краще і довше.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також