`Солотвинський солерудник` заборгував шахтарям майже 2 млн грн

13
0

він у числі найбільших боржників

Серед найбільших боржників підприємств державної форми власності Закарпаття - `Солотвинський солерудник`. Тут борг шахтарям та гірничорятувальникам становить 1,8 млн грн. Про це ZAXID.NET повідомили у Закарпатській ОДА.



Складною є ситуація на державному підприємстві `Батьовський комбінат хлібопродуктів`, на якому щомісяця збільшується борг із зарплатні в середньому на 35 тис. грн, і на 1 квітня становив 437,6 тис. грн. Працівники комбінату на знак протесту готові перекривати дороги, від цього їх наразі втримують хіба що численні комісії та прохання обласної влади.



Борги ростуть і в системі філій держспецлісгоспу. Такою ж є і ситуація на державному підприємстві `Сокирницький цеолітовий завод`, підпорядкованому Міністерству України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи. Цей завод видобуває унікальні мінерали, здатні нейтралізувати радіаційні елементи, і наразі на ньому також зростає заборгованість по заробітній платні: станом на 1 квітня вона сягнула 123,3 тис. грн.



Збільшилася за останній місяць заборгованість працівникам Мукачівської філії `Військторгсервіс` - нині вона становить 98,8 тис. грн. Крім того, 97 тис. грн боргує своїм працівникам і Ужгородське військове лісництво, 54 тис. - Закарпатська лісопромислова дільниця.



Серед інших приватних підприємств, які потрапили до `чорних списків`-боржників, можна назвати такі найбільші: ЗАТ `Енран ЗЛК` на Хустщині - 287,5 тис. грн., ВАТ `Мукачівська будкераміка` - 131,9 тис. грн., ВАТ `ЗБВІК` - 129 тис. грн., ТОВ `З-Моде` на Свалявщині - 102,3 тис. грн., ВАТ `Берегівське АТП-12137` - 87,9 тис. грн. тощо.



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також