Спрощену систему оподаткування обговорювали мукачівці

3
0

За "круглим столом"

Днями у Мукачівській райдержадміністрації відбулося засідання за „круглим столом” , учасники якого обговорили главу 1 „Спрощена система оподаткування, обліку та звітності суб’єктів малого підприємництва” розділу XVIII „Спеціальні податкові режими” проекту Податкового кодексу України. Під час зібрання були присутні суб’єкти підприємницької діяльності району, представники від КП „Агенція місцевого розвитку”, райдержадміністрації , а також податкової інспекції.

За підсумками обговорення учасники запропонували ряд рекомендацій та пропозицій. Зокрема, п.2.2, б - статті доповнити словами змісту: „за винятком комунальних підприємств, які працюють у сільській місцевості”, адже більшість комунальних підприємств у сільській місцевості створені з метою надання послуг по саночистці, благоустрою, а тому є низькодохідними; п. 2. 2 - доповнити підпунктом: „стоматологічні та медичні послуги”, тому що на думку учасників, дані види діяльності є високоприбутковими, неможливим є чіткий контроль за доходами СПД, що працюють у даній сфері; з п. 2.2, л - виключити слова: „...діяльність у сфері бухгалтерського обліку”, адже йдеться про створення рівних умов СПД - фізичним особам, що займаються у сферах діяльності, що не є високодохідними; п. 4.5 - запропоновано викласти у наступній редакції: „...за кожну таку особу на 50%” , бо це допоможе збільшити доходи місцевих бюджетів.

Усі пропозиції учасниками зібрання направлені до Представництва Державного комітету з питань регуляторної політики та підприємництва у Закарпатській області, повідомили з сектору зв’язків з громадськістю Мукачівської РДА.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також