Спростування.Табачник не скасував ЗНО

11
0

Зовнішнє незалежне оцінювання в Україні не скасовано. Про це інформує Центр правових та політичних досліджень «Сім», спростовуючи інформацію інтернет-видань про те, що міністр освіти та науки Дмитро Табачник скасував ЗНО.

Як поінформували у Центрі правових та політичних досліджень "Сім", очевидно, йдеться про скасування наказу МОН № 985 від 28.10.2009 р. "Про вивчення рівня навчальних досягнень учнів загальноосвітніх навчальних закладів з української мови, математики та історії України".

Тобто Дмитро Табачник скасував наказ міністра Івана Вакарчука про проведення моніторингу стану вивчення школярами 3, 5–8 і 10 класів окремих дисциплін.

Нагадаємо, що за керівництва Івана Вакарчука було розроблено ґрунтовні трирічні плани дій щодо поліпшення якості освіти, зокрема з вивчення української мови, математики, фізики, хімії, біології та інших дисциплін. Ці плани розроблялися на всеукраїнських нарадах за участі педагогів та науковців з усієї України, і щоразу перед прийняттям Колегією МОН і підписанням відповідних наказів проходили громадське обговорення на сайті МОН.

Скасований наказ передбачав додатковий моніторинг якості освіти в середній школі за визначеними предметами.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також