Степан Бандера вулиці в Ужгороді не отримав

24
1

Зате мешканці мають провулок для кохання

На сесії Ужгородської міської ради, що відбулася наприкінці тижня, найжвавіше обговорення викликав проект рішення «Про найменування вулиць та провулків міста». Проголосувавши без особливого ентузіазму за «земельні питання», зміни до бюджету, зменшення шкідливого впливу куріння, депутати активізувались на питанні про назви вулиць та провулків. Про це повідомив ЗІК.



У зв’язку з розбудовою мікрорайонів було запропоновано 29 нових назв. Третя частина з них - «флористичні»: Нарцисна, Тюльпанова, Фіалковий, навіть Трав’яний та Рослинний провулки.



Під впливом нещодавніх перипетій на проекті «Великі українці» окремі депутати мали намір увіковічнити Степана Бандеру та Миколу Амосова. Бандера не пройшов. Натомість депутатів потягло на романтику. Провулок Сірчаний замінили на провулок Кохання (пропонували також Любощів), Залізний - на Зоряний, а Графітний - на Волошковий. Врешті решт вирішили, що надалі такі проекти проходитимуть через науково-художню раду, щоб врахувати й історичні постаті Закарпаття.



Коментарі

Р
Русин

Закарпатці завжди були чиїмись рабами - угорськими, чехо-словацькими, але найбільше й особливо зараз залишаються рабами московськими. Тому ці недорусини й нездатні ушанувати Великого РУСИНА, національного героя Руси-України Степана Бандеру, назвавши хоча б одну з вулиць облцентру його Йменням.

Читайте також