Студенти МДУ стали призерами конкурсу молодих дизайнерів "Modna linia mladych 2015" (ВІДЕО)

9
1

Вже втретє студенти спеціальності Конструювання та технології швейних виробів прийняли участь в Міжнародному конкурсі молодих дизайнерів «Modna linia mladych 2015» («Модна лінія молодих 2015»), що відбувся 17 квітня в місті Пряшів (Словаччина).

Організатором, вже традиційно, виступила Середня спеціалізована школа-ліцей підприємництва (SOSP), з якою Мукачівським державним університетом підписано договір про міжнародну співпрацю.

Ювілейний Х конкурс «Modna linia mladych», як завжди, пройшов на високому органіаційному та професійному рівні. Пошук творчої, натхненої, креативної молоді та надання їй можливості перших кроків в світову індустрію моди – його головна мета. Міжнародне журі, представлене дизайнерами світового рівня, підприємцями та представниками освіти Словаччини ретельно оцінювало 133 колекції молодих дизайнерів з України, Словаччини, Чехії та Польші, що змагалися між собою у 8-ми номінаціях. Окрім нашого вузу, Україну представляла делегація з Ужгородського ВКУ КНТЕУ.

Колекція МДУ «Вона носила квіти в волоссі…» знайшла прихильність у глядачів завдяки завершеності створеного образу, вишуканій елегантності та майстерній самобутній ручній вишивці. Робота створена студентами групи КТШВ-41 Слава Олесею, Слава Оксаною та Микулін Надією під керівництвом викладачів та працівників кафедри КТШВ і ПО Коваль Т.В., Сєдоухової Є.В., Гонди Л.П., Лозинської Т.А. Такий творчий тандем отримав своє виправдання: визнанням високого рівня професіоналізму та міжнародної конкурентоспроможності студентів і викладачів нашого вузу став Спеціальний приз адміністрації м. Пряшева за досконалість колекції та диплом колективу Мукачівського державного університету за підготовку студентів.

Яскраве феєричне дійство тривало понад 5 годин, після чого студенти та делегація МДУ мали можливість ознайомитись з визначними пам’ятками міста, відмітити подібність архітектури Пряшева і Мукачева. Підсумком дня для нашої делегації та студентів стала екскурсія спеціалізованими лабораторіями закладу, які приємно вразили технологічним оснащенням, сучасними технічними та комп’ютерними засобами. Окрім різносторонніх вражень слід зазначити доброзичливу атмосферу, створену організаторами конкурсу та керівником школи-ліцею п. Станіславом Кухтою.

Переповнені новими емоціями побаченого студенти залишили Пряшів з бажанням на наступний рік знов прийняти участь в конкурсі «Modna linia mladych».

Наступного для студенти та викладачі відвідали м. Кошіце – історичний та культурний центр Словаччини, і його перлину – Собор святої Елізабет, який є шедевром готичного зодчества.

Безперечно Участь у подібних заходах вкрай необхідна для творчого та професійного росту як студентів, так і викладачів, зміцнює тенденцію до зростання іміджу нашого вузу на міжнародному рівні, сприяє інтеграції у європейське суспільство та розширенню напрямів співпраці.

Коментарі

1
123

Молодці студенти. Треба приймати участь та вигравати. Пряшев це наше місто, з ними дружити і далі. Кафедра ТКШВ показує ВУЗУ як треба організовувати співпрацю з іноземними представниками не на папері..

Читайте також