Студенти ЗакДУ запропонували власне бачення вирішення проблемних питань Закарпаття

15
0

Студентське життя яскраве і багатогранне. Протягом навчання у вузі студент має можливість проявити себе в ролі харизматичного лідера, яскравої особистості, талановитого оратора.

Проте основне завдання студента у виші – отримати нові знання, «навчитися вчитися», стати хорошим спеціалістом своєї справи. А це неможливо без залучення студента до наукової роботи. «Круглий стіл» - один із видів спілкування студентів і викладачів у формі жвавої дискусії на спільно обрану актуальну тему. Саме в такому форматі 7 жовтня 2010 року відбувся «круглий стіл» на тему геополітичного становища Закарпаття як частини європейського культурно-цивілізаційного простору. Даний захід був організований в рамках відзначення Днів європейської спадщини лабораторією країнознавства факультету міжнародних відносин спільно зі студентським науковим гуртком «Актуальні проблеми країнознавчих досліджень», а також в рамках відзначення 15-річчя з дня заснування ЗакДУ.

Така форма спілкування, як завжди, зацікавила студентів, тому участь у засіданні «круглого столу» взяли представники всіх курсів. Найактивнішими виявилися студенти молодших курсів. Відрадно, що студенти-першокурсники вже з перших днів навчання проявили бажання долучатися до наукової роботи і не побоялися вступати в дискусію зі студентами старших курсів та викладачами.

Учасники розглянули важливі аспекти етнічного, політичного, економічного, екологічного, культурного, туристичного розвитку Закарпаття, гостро піднімаючи проблемні питання у кожній зі сфер. В ході дискусії виявилось, що ми, закарпатці, до прикладу, знаємо далеко не всі ентонаціональні свята та заходи, цікаві туристичні місця та екскурсійні маршрути, якими багатий наш край. Зокрема, це яскраво продемонстрував студент 1-го курсу Рубець Сергій у своїй мультимедійній презентації, присвяченій найяскравішим фестивалям Закарпатської області. А це, зокрема, масштабний етнофестиваль у м.Рахові, колоритне свято «Берег-фест» у м.Берегово, фестиваль вина у м. Мукачево та ще багато-багато цікавих свят. Студент 2-го курсу Мартинюк Сергій чудово прорекламував регіон Свалявщини з його багатим рекреаційним ресурсом. Зокрема, запросив всіх на поки що ще маловідоме авто-моторалі, яке вже другий рік поспіль проводиться у Свалявському районі, учасниками якого є представники із багатьох країн-сусідів України.

Студентка 3-го курсу Литвиненко Ольга у своїй мультимедійній презентації продемонструвала архітектурні пам’ятки Закарпаття – всі замки та стародавні церкви нашої області, багато з яких сьогодні потребують реставрації на постійного догляду.

По закінченню учасники «круглого столу» запропонували власне бачення вирішення проблемних питань Закарпаття. Студенти висловили бажання частіше проводити подібні заходи, які вчать виступати перед аудиторією, логічно висловлювати власні думки, дипломатично вести дискусію та спонукають студентів задумуватися над проблемними питання та шляхами їх вирішення.

Таким заходом підтверджується високий рівень фахових знань, які отримують студенти-міжнародники у стінах рідного ЗакДУ.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також