Сучасне стоматологічне обладнання

2
0

отримали 9 лікарень краю (оновлено)

    

Відтепер мешканцям Керецьок та сусідніх сіл Свалявського району не доведеться їздити в районний центр, щоб якісно полікувати зуби. Вчора, 15 травня, голова облдержадміністрації Олег Гаваші та начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Михайло Турянчик вручили дільничній лікарні сучасне стоматологічне обладнання.

 Таку ж медичну техніку отримали ще вісім районних та міських поліклінік. На закупівлю цих дев’яти медичних апаратів з обласного бюджету витратили 270 тисяч гривень. Як зазначив голова облдержадміністрації, в області діє кілька регіональних програм у галузі охорони здоров’я, які й надалі реалізовуватимуться.

 

Цьогоріч планується здати в експлуатацію повністю реконструйовану інфекційну лікарню. Одну з будівель обллікарні облаштовуватимуть під перинатальний центр, на що з обласного бюджету вже виділено 800 тисяч гривень. Рішенням сесії облради мільйон гривень виділено і на реконструкцію одного зі складів бази спецмедпостачання поблизу Великих Лазів Ужгородського району. Тут, на окраїні лісу, розмістять відділення облтубдиспансеру. 

 

За Олега Гаваші, незабаром медикам підвищать і заробітну плату: “Робота медичних працівників є неоціненною. Тому нині треба тішитися не тільки з того, що зарплату вони отримують вчасно. Грошова винагорода їх праці має бути високою, ”– зазначив голова облдержадміністрації.

 

 

На думку начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Михайла Турянчика, «хоч фінансування потреб медичної галузі краю зростає, все ще доводиться йти шляхом залатування дірок. Але радує те, що цих дірок стає все менше». Як зазначив очільник управління, нині як на державному, так і на місцевому рівні значна увага приділяється первинній медичній ланці. У такому напрямку працюватимуть й надалі, повідомили з управління інформації та зв’язків із громадськістю облдержадміністрації.

 

 

 

 

 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також