Сума невідшкодованого ПДВ по Закарпаттю

8
0

складає 63,7 млн. грн.

Станом на 1 квітня цього року у Закарпатській області загальна сума невідшкодованого на розрахункові рахунки податку на додану вартість (ПДВ) складає 63,7 млн грн. У тому числі: 1,7 млн грн. – по сумах, задекларованих ще до 01.07.2005 року та 33,4 млн грн. – з порушенням термінів встановлених законодавством процедур. Загалом по 7 з 15 основних видів платежів до державного бюджету планові показники податковою області не виконані. Зокрема, по податку на додану вартість план виконано на 85,2 %. Про це йшлося 7 травня на розширеному засіданні колегії ДПА області, — повідомили ЗІКу в прес-службі податкової Закарпаття.

За І квартал цього року платниками області заявлено до відшкодування ПДВ у сумі 52,4 млн грн., у тому числі 51,6 млн грн. – на розрахунковий рахунок, що на 62 відсотки більше, ніж за відповідний період минулого року. Причиною цього є зростання (44%) імпорту товарів на митну територію України і збільшення (38,1%) експортних операцій платників ПДВ. Йдеться про продукцію, виготовлену з давальницької сировини підприємствами області .

У І кварталі платникам фактично відшкодовано 43,2 млн грн. ПДВ.

На колегії також зазначалося, що порівняно з аналогічним періодом минулого року обсяги збору ПДВ зросли на 18,9 млн грн. або на 36,0 %.

У той же час багато резервів збільшення надходжень до бюджету цього податку не були використані. Йдеться насамперед про погашення податкового боргу, який станом на 01.04.2007 року складав 32,3 млн грн. і зріс з початку поточного року на 1,1 млн грн.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також