Свинячого грипу на Закарпатті немає

9
0

За останню добу звернень до лікарів поменшало майже у 2 рази

Проте в самому Ужгороді за цей же період удвічі зросла кількість хворих на ГРВІ та грип. Питома вага шпиталізованих у Закарпатті становить 4,6% від усіх хворих. Такі дані озвучила сьогодні, 5 листопада, на 26 сесії Закарпатської обласної ради головний державний санітарний лікар Закарпатської області Віра Чиж.

За її словами, ріст захворюваності спостерігається у Міжгірському, Іршавському, Перечинському та Воловецькому районах, - повідомляє власкор ZAXID.NET . Згідно з лабораторними дослідженнями, в області зафіксовано сезонний вірус грипу А1А3, збудників каліфорнійського грипу в області не виявлено.

За останню добу шпиталізовано 135 закарпатців, 81 з них - діти, 21 - вагітні. Таку статистику навів Василь Скрип, начальник управлінні охорони здоров’я Закарпатської ОДА. В обласній лікарні перебуває 136 хворих, у 14 з яких підтверджено грип. «Область забезпечена ліками «Таміфлю»: 13 тисяч упаковок розподілено по області, сьогодні вночі ми отримали ще 3900 упаковок цього препарату, - зазначив Василь Скрип.— Три підприємства області шиють маски з марлі, яка надійшла з резервного фонду». Крім того, область отримала 200 тисяч масок гуманітарної допомоги.

Самі депутати на сесії працювали без масок, тільки кілька осіб відгукнулись на заклик дотримуватись вимог під час оголошеної по країні епідемії. Депутат Євген Жупан, лікар за фахом, закликав колег не сіяти паніку серед населення у зв’язку з епідемією: «За рік в Україні вмирає до 5 тисяч осіб від пневмонії», - наголосив депутат.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також