Свинячий грип поки не прийшов

3
0

Але служби на закарпатських прикордонних пунктах пропуску насторожені

Прикордонники та митники у пунктах пропуску особливо уважно придивляються до пасажирів, та не тільки аби виявити, чи не везуть вони контрабанду, а й щоб дізнатися про їхнє здоров’я. До такої турботи їх змусив свинячий грип, тривожні повідомлення про який надходять з різних країн.

 Як повідомив прес-секретар Чопського прикордонного загону Едуард Стеблюк, прикордонники докладніше ніж зазвичай розпитують звідки їдуть ті, хто перетинає кордон з Україною, уважніше придивляються, як людина себе почуває, чи не має візуальних ознак грипу – кашлю, нежиті тощо. При цьому дотримуються заходів особистої безпеки щодо можливого зараження вірусами, хоча, скажімо, захисні маски не одягають.

 Головний санітарний лікар Закарпаття Віра Чиж додає, що у пунктах пропуску постійно працюють санітарні карантинні пункти і саме їх працівників прикордонники або митники повідомляють, якщо бачать у громадян, що перетинають кордон, якісь ознаки хвороби. За інструкціями таких людей скеровують в ізолятори, де працівники санепідслужби докладно розпитують, в яких країнах перебували ці люди протягом останніх 10 днів, з ким мали контакт, про особливості перебігу хвороби. При необхідності до хворих викликають «швидку».   

 Поки що тривогу викликав лише один водій вантажівки, який в’їжджав через один з пунктів пропуску на Закарпатті, але згодом з’ясувалося, що підстав для госпіталізації фахівці не знайшли.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також