Сьогодні після двотижневої перерви поновлюються матчі

6
0

чемпіонату України з футболу серед команд Прем’єр-ліги

Двотижнева перерва у національному чемпіонаті закінчилася. Сьогодні і завтра пройдуть поєдинки 7-го туру Прем’єр-ліги. Львівські «Карпати» та ужгородське «Закарпаття» свої матчі проведуть сьогодні. «Закарпаття» о 15.00 розпочне протистояння у Києві проти столичної «Оболоні», а свисток про початок зустрічі у Дніпропетровську між тамтешнім «Дніпром» і «Карпати» прозвучить о 19.00. Обидва поєдинки можна подивитися по телебаченню в прямому ефірі. Матч з Києва транслюватиме канал «Футбол», а з Дніпропетровська – ТЕТ. Про це повідомляє кореспондент ЗІКу.

Після двотижневої паузи на «Карпати» чекає нелегке випробовування – вояж у гості до амбітного «Дніпра». Наразі суперники, набравши після шести турів по 11 очок, знаходяться у турнірній таблиці поряд – «зелено-білі» йдуть п’ятими, випереджаючи підопічних Володимира Безсонова лише завдяки кращій різниці забитих і пропущених м’ячів.

На цей поєдинок команди вийдуть не в найкращому настрої, хоча минулої суботи в Кубку країни вони зіграли з протилежним результатом. Карпатівці у Донецьку поступилися 1:2 тамтешньому «Металургу», а дніпряни у Калініно з таким же рахунком взяли гору над першоліговим «Феніксом-Іллічівцем». Але «згорів» «Фенікс» лише за п’ять хвилин до завершення основного часу. Причому найбільше до цього доклався арбітр матчу Андрій Яблонський з Тернополя, який призначив у ворота господарів більш ніж сумнівний пенальті. Так що і «Карпатам», і «Дніпру», в очному протистоянні є що доводити.

Перед початком сезону Андрій Стеценко, за неофіційною версією ключова фігура в керівництві ФК «Дніпро», озвучив завдання для команди на сезон – вибороти путівку в Лігу чемпіонів. Саме так – не більше і не менше. Однак після проходження стартового відрізку чемпіонату до його виконання «Дніпро» не наблизився ні на крок. І справа не лише в тому, що зараз команда Безсонова посідає тільки шостий щабель турнірної таблиці, що дає право розраховувати в кращому випадку на участь в Лізі Європи.

Найбільше, що викликає песимізм у вболівальників дніпропетровського клубу – це гра команди, а точніше її нестабільність. Саме нестабільність є найбільшим недоліком у грі дніпрян. Складається враження, що команда, виходячи на поле, й сама не знає, що у неї вийде в тому чи іншому матчі. А ще на діях «Дніпра» не може не позначатися не найкращий мікроклімат у колективі. Бо чим іншим можна пояснити постійну текучку кадрів.

Натомість «Карпати» на гру в Дніпропетровськ відправилися з подвійним бажанням реваншу. Адже окрім намагання виправити настрій своїх вболівальників після вильоту з національного Кубка, карпатівці напевно не забули і про прикру поразку від «Дніпра» в матчі другого кола минулого чемпіонату, коли долю зустрічі у Дніпропетровську на користь господарів вирішив м’яч Максима Килініченка. Гол хавбек дніпрян забив просто супер, але сталося це вже в компенсований арбітром час. Так що можна собі лише уявити, що в той момент пережили гравці «Карпат». Таке забувається не швидко, тому «зелено-білі» завтра на «Дніпро-Арені» зроблять усе від них залежне, аби цього разу вже підопічні Володимира Безсонова пішли з поля з похнюпленим виразом обличчя.

Також всіх вболівальників нашої команди без сумніву цікавить і питання, кого Олег Кононов випустить на поле з перших хвилин матчу. А найцікавіше мабуть, чи продовжить керманич «Карпат» експеримент гри з двома голеадорами – Сергієм Кузнецовим і Вільямом Батістою.

Стосовно складу загалом, то можна не сумніватися, що у порівнянні з кубковим поєдинком проти донецького «Металурга» ми побачимо зміни. Так цілком ймовірно, що залишиться на лаві запасних центральний захисник Іван Мілошевіч, який тиждень тому припустився кількох грубих помилок, які стали чи не визначальними. Не надто переконливо зіграли і двоє інших балканців – Младен Кашчелан та Владе Лазаревскі. Можливо, хлопці ще не адаптувалися в новому колективі і не в кожному епізоді знаходять спільну мову з новими партнерами. Напрошується і заміна Зеньова, якому у грі бракує перш за все активності.

Щодо травм, то наразі карпатівський лазарет пустий. Неманья Тубіч та Ігор Ощипко вже оговталися і тренуються у загальній групі. Так само, як і Сергій Кузнецов, який на минулому тижні перед кубковою грою мав невеличке ушкодження. Тож у Олега Кононова перед битвою на Дніпрі в розпорядженні є достатньо виконавців. Тепер головне – це правильно визначитися зі стартовим складом та вже в процесі самої гри при потребі зробити адекватні заміни. Ну й, звісно, необхідно, щоб хлопці налаштувалися належним чином на боротьбу.

Безумовно, чималий інтерес викликає і зустріч команд, що цього року дебютували в Прем’єр-лізі. «Оболонь» уже набрала ходу і попри поразку від «Карпат» із рахунком 0:5, підопічні Юрія Максимова уже змусили себе поважати. Натомість за «Закарпаття» поки що більше говорить не гра, а тренер команди Ігор Гамула.

Втім наразі закарпатці непогано підсилилися – Сендлей Біто, Олександр Зотов, Олександр Трішович – відомі і досить кваліфіковані футболісти. Якщо епатажний коуч «Закарпаття» зуміє знайти їм місце у складі, команда може справді заграти сильніше. А як воно буде, подивимось. Ясно одне – у Києві, як і в Дніпропетровську, також поєдинок повинен бути бойовим.

Довідка.

19-го вересня

«Зоря» – «Металург» (Запоріжжя)

15.00. Луганськ. Стадіон «Авангард»

Арбітр: Віктор Швецов (Одеса)

Асистенти: Валерій Давидов (Кременчуг), Олександр Корнійко (Миргород)

Делегат ФФУ: Іан Гайворонсьий (Донецьк)

Іспектор ФФУ: Володимир П’яних (Донецьк)

«Оболонь» – «Закарпаття»

15.00. Київ. Стадіон «Оболонь»

Арбітр: Євген Абросимов (Одеса)

Асистенти: Ігор Бицкало (Одеса), Андрій Мотика (Тернопіль)

Делегат ФФУ: Борис Воскресенський (Київ)

Інспектор ФФУ: Олександр Кран (Харків)

«Іллічівець» – «Чорноморець»

18.00. Маріуполь. Стадіон «Іллічівець»

Арбітр: Сергій Лисенчук (Київ)

Асистенти: Віктор Кравченко, Анатолій Філевич (обидва – Львів)

Делегат ФФУ: Микола Курилко (Харків)

Інспектор ФФУ: Валерій Авдиш (Сімферополь)

«Дніпро» – «Карпати»

19.00. Дніпропетровськ. «Дніпро-Арена»

Арбітр: Ігор Іщенко (Київ)

Асистенти: Сергій Букреєв, Олег Плужник (обидва – Київ)

Делегат ФФУ: Геннадій Лисенчук (Київ)

Інспектор ФФУ: Мирослав Ступар (Івано-Франківськ)

20-го вересня

«Ворскла» – «Кривбас»

16.00. Полтава. Стадіон «Ворскла»

Арбітр: Євген Венгер (Київ)

Асистенти: Володимир Олександренко (Вінниця), Олександр Войтюк (Бердянськ)

Делегат ФФУ: Анатолій Біденко (Київ)

Інспектор ФФУ: Ігор Ярменчук (Київ)

«Арсенал» – «Шахтер»

16.00. Бориспіль. Стадіон «Колос»

Арбітр: Юрій Можаровський (Львів)

Асистенти: Микола Васюта (Рівне), Віталій Дем’яненко (Мукачево)

Делегат ФФУ: Григорій Симонов (Київ)

Інспектор ФФУ: Володимир Петров (Харків)

«Металург» (Донецьк) – «Таврія»

18.00. Донецьк. Стадіон «Металург»

Арбітр: Орест Шмигельський (Львів)

Асистенти: Едуард Карапетян (Тернопіль), Сергій Цимбал (Київ)

Делегат ФФУ: Анатолій Д’яченко (Полтава)

Інспектор ФФУ: Вадим Шевченко (Київ)

«Металіст» – «Динамо»

19.00. Харків. Стадіон «Металіст»

Арбітр: Євген Геренда (Калуш)

Асистенти: Василь Ольшанецький (Івано-Франківськ), Ігор Пономаренко (Миколаїв)

Делегат ФФУ: Андрій Гаваші (Ужгород)

Інспектор ФФУ: Валерій Лисенко (Одеса)

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також