Сьогодні збірна України зіграє із Румунією

20
0

Національна збірна України з футболу сьогодні зіграє перший матч міжнародного турніру "Cyprus Cup", що стартує на Кіпрі. Суперником нашої команди буде збірна Румунії. Початок гри о 20:30 за київським часом, пряма трансляція на телеканалі "Інтер".

Незважаючи на велику кількість інформації в останні два місяці про призначення нового тренера на пост збірної України, ця посада досі залишається вакантною, а виконувачем обов'язків поки залишається Юрій Калітвінцев, під керівництвом якого українці і проведуть на Кіпрі два матчі. За регламентом турніру, переможець сьогоднішнього матчу завтра зіграє у фіналі з переможцем пари Кіпр - Швеція. Переможені розіграють 3-4 місця.

На Кіпр Ю.Калітвінцев взяв 22 футболісти і чітко дав зрозуміти, що час експериментів і перегляду потенційних кандидатів залишився у минулому. Через травми на збір не поїхали дніпропетровці Віталій Мандзюк і Євген Сєлєзньов. Замість захисника "Дніпра" у команду викликаний Артем Федецький з "Карпат". Буквально в останній момент стало відомо, що на Кіпр не полетить капітан збірної Андрій Шевченко, в якого на зборі "Динамо" трапився рецидив травми коліна.

Водночас повернувся у збірну найдосвідченіший голкіпер Олександр Шовковський і молодий нападник Артем Кравець, який тривалий час відновлювалися після травм. Чергове запрошення у національну команду отримав і Віталій Федоров. Минулого року захисника двічі викликали у збірну, однак через пошкодження не зміг брати участь навіть у тренувальних зборах.

Сьогоднішній суперник добре відомий нинішньому тренерському штабу збірної. Менше року тому українці зустрічалися з румунами: 29-го травня минулого року наша команда, очолювана ще Мироном Маркевичем, добилася у Львові перемоги з рахунком 3:2. Головний тренер румун Разван Луческу взяв на Кіпр 29 футболістів, більшість з яких представляють клуби внутрішнього чемпіонату. Луческу-молодший змушений був відмовитися від послуг двох гравців: півзахисник Крістіан Танасе отримав травму, а головній зірці румунів Крістіану Ківу наставник вирішив надати відпочинок.

Зазначимо, що за регламентом турніру, у разі нічиєї в основний час, команди відразу будуть пробивати післяматчеве пенальті. До заявки на матч вносяться 18 гравців, а тренерам дозволяється зробити по 7 замін.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також