Танці для душі і тіла

23
0

Скористайтеся найприємнішим способом позбутися хвороб

Спортивні бальні танці останнім часом вельми популярні. У цьому чимала заслуга телебачення. Після проектів «Танці з зірками», «Танцюю для тебе» інтерес до цього виду спорту значно зріс.

У пластично-ритмічних рухах людина висловлює свої почуття й думки, позбувається стресу, заряджається енергією й продовжує свою молодість. Але танці – це ще й чудовий лікар. Адже не секрет, що вони, як і будь-який вид фізичної активності, дуже корисні для здоров’я. Звичайно, добрі наслідки помітні, якщо займатися регулярно й інтенсивно. Результати з’являються поступово, але перші зміни можна відзначити вже через місяць тренувань.

Тренер рахівського клубу спортивного бального танцю «The best dance» Валерій Рябчук запевнив «Замок», що предмет його діяльності вельми позитивно впливає на організм людини. «Розуміючи, що насамперед цією темою зацікавляться жінки, почну з головного: завдяки гармонійному розвитку всіх м’язових груп танець забезпечує витонченість форм. У вас буде пружне струнке тіло і, навіть якщо вам за сорок, ровесниці обов’язково позаздрять», – посміхається тренер.

Чоловікам спеціаліст також радить танцювати. Адже постійні вправи гартують силу і витривалість.

«Бачили, як виглядають конкурсанти на змаганнях? – запитує Валерій Рябчук. – Не дивуйтеся, адже заняття танцями захищають серце від передчасного старіння і збоїв у роботі. Ви більше не задихатиметеся, піднімаючись сходами на п’ятий поверх. А з часом, зміцнивши імунітет, зможете попрощатися з настирливими гострими респіраторними захворюваннями. Танець допомагає навіть астматикам, полегшуючи характер нападів. Крім того, він забезпечує постачання кисню до мозку, внаслідок чого покращується пам’ять, також поліпшує координацію рухів, виправляє поставу, борючись, зокрема, зі сколіозом».

Ми поцікавилися, чи існує обмеження за віком при навчанні або спеціальні методики для людей старшого віку? Валерій Рябчук каже, що, коли є бажання навчитися добре танцювати, підвищити упевненість у собі, спілкуватися з новими цікавими людьми, то вік – не перешкода. Ба більше, у сорок-п’ятдесят відчуття танцю нерідко є набагато глибшим, ніж у більшості молодих людей

«Єдина проблема, з якою стикаються 40–50-річні «учні», – це незапам’ятовування рухів і неуважність, яка не дає вільно імпровізувати, – каже Валерій Рябчук. – Проте і це не велика біда, треба лише частіше повторювати вправи. Природно, заважають і психологічні стереотипи: мовляв, не та фігура й комплекція, вік чи фізична форма. Та своєрідний парадокс у тому, що побороти ці комплекси допомагає сам танець. За кілька занять усі сумніви, які мучили напередодні, зникнуть. Адже танець – це насамперед емоція, стан, настрій, пісня нашої душі. А душа не визнає віку».

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також