Техногенна безпека Закарпаття: підсумки 2011 року (ФОТО)

10
0

У п’ятницю, 3 лютого, в обласній адміністрації підбили підсумки роботи територіального управління державної системи цивільного захисту населення і території за 2011 рік та визначили пріоритетні завдання на 2012 рік.

У нараді взяли участь помічник міністра з питань надзвичайних ситуацій Віктор Казьмін, перший заступник Голови Державної інспекції техногенної безпеки України Іван Кріса, перший заступник очільника краю Іван Бушко, начальник Територіального управління МНС у Закарпатській області Антон Зелінський, начальник Управління Держтехногенбезпеки краю Юрій Лебедєв, представники комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій райдержадміністрацій та міськвиконкомів.

Доповідачі прозвітували про роботу у 2011 році. Зокрема, головний рятувальник краю Антон Зелінський розповів, що впродовж минулого року обласним рятувальникам довелося ліквідовувати 5 надзвичайних ситуацій. Відповідно, майна врятовано більше, ніж на 21 мільйон гривень. 162-ом особам МНСівці зберегли життя. Слід також зазначити, що вже з початку 2012 року Гірською пошуково-рятувальної частиною Аварійно-рятувального загону спеціального призначення здійснено 42 виїзди на аварійно-рятувальні та пошуково-рятувальні роботи, під час яких врятовано 90 осіб.

Фахівцями піротехнічної групи здійснено 89 виїздів на знешкодження вибухонебезпечних предметів, під час яких знайдено та знешкоджено 1008, хоч і застарілих, але так само небезпечних боєприпасів.

Антон Зелінський звернув увагу на необхідність розробки та прийняття обласної цільової Програми щодо фінансування заходів розвитку системи цивільного захисту області. Також повідомив, що свої зусилля підрозділи Управління зосереджуватимуть на підвищенні рівня захисту населення від наслідків різного роду надзвичайних ситуацій, аварій та катастроф, продовженні технічного переоснащення підрозділів пожежно-рятувальної служби. Цей комплекс заходів дозволить підвищити ефективність реагування підрозділів МНС на різноманітні надзвичайні ситуації, а значить, мінімізувати їх наслідки.

У свою чергу керівник Управління Держтехногенбезпеки у Закарпатській області Юрій Лебедєв розповів про оперативну пожежну обстановку в області та заходи, що проводилися в продовж минулого року.

Так у 2011 році на Закарпаття виникло 1139 пожеж, економічні втрати від яких склали понад 36,2 млн. грн. У вогні загинуло 48 чоловік, ще 20 отримали різного ступеню важкості опікові травми та отруєння чадним газом.

Працівниками Управління здійснено перевірки 15109 об’єктів, запропоновано до виконання 73882 тис. заходів. За наслідками перевірок до 3315 правопорушників вжито заходи адміністративного впливу, призупинено експлуатацію 317 об’єктів, окремих будівель, споруд та приміщень.

Забезпечено належний рівень пожежної безпеки місць проведення масових заходів по святкуванню Новорічних, Великодніх та Першотравневих свят. Здійснено ряд профілактичних заходів щодо забезпечення протипожежного захисту об’єктів відпочинку громадян і оздоровлення дітей, нового врожаю, протидії пожежам лісів, сільгоспугідь у літній період 2011 року, завдяки чому не допущено виникнення пожеж.

З метою підвищення прозорості діяльності Управління та зменшення адміністративного тиску працівниками Держтехногенбезпеки здійснювалися перевірки винятково суб’єктів господарювання з високим ступенем прийнятного ризику, проведення експертизи протипожежного стану підприємства лише ліцензіатами, а також вживалися заходи щодо спрощення процедури отримання дозволів на початок роботи та застосування органами державної інспекції техногенної безпеки запобіжних заходів. На офіційному веб-сайті Управління оприлюднені дані єдиного електронного реєстру суб’єктів господарювання, якими отримано дозволи на початок роботи та подано декларації; критерії та періодичність проведення планових заходів; перелік об'єктів високого ступеня прийнятного ризику.

Підсумовуючи виступи своїх попередників перший заступник Голови Державної інспекції техногенної безпеки України Іван Кріса звернув увагу присутніх на покращення взаємодії підрозділів МНС та Держтехногенбезпеки з органами державної влади та місцевого самоврядування у плані фінансування регіональних програм щодо забезпечення цивільного захисту населення області, створення підрозділів місцевих пожежних команд та проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення щодо профілактики пожеж та попередження випадків травматизму невиробничого характеру. А також повідомив, що Державна інспекція техногенної безпеки буде й надалі працювати над спрощенням процедури введення підприємницької діяльності в сфері пожежної та техногенної безпеки.

Зі свого боку перший заступник голови Закарпатської обласної державної адміністрації Іван Бушко дав позитивну оцінку проведеній роботі й висловив сподівання, що рік який почався, буде багатий на добрі зрушення, і його, в свою чергу, не затьмарять ніякі надзвичайні ситуації.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також