Тігіпко за $640 відправить випускників-медиків в село

6
1

Уряд України встановив виплату одноразової грошової допомоги випускникам медичних і фармацевтичних вузів, які поїдуть працювати в село.

Про це повідомив віце-прем'єр - міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко

"З 1 липня 2011 року встановлюється норма, яка дозволить випускникам вузів за фахом медичних та фармацевтичних професій, які їдуть працювати в села, отримувати одноразову грошову допомогу в розмірі 5 мінімальних зарплат (з 1 січня 2011 року - 941 грн. - Ред.), якщо вони уклали угоду мінімум на 3 роки ", - сказав він на прес-конференції в середу в Києві.

Він підкреслив, що такі випускники вже в цьому році зможуть отримати майже 5 тис. грн. у вигляді такої допомоги.

Крім того, за його словами, з 1 липня поточного року медичним і фармацевтичним працівникам, які підвищують свою кваліфікацію з відривом від роботи буде зберігатися середня зарплата за місцем роботи.

Також уряд встановив виплату для працівників сфери охорони здоров'я, так званих оздоровчих, в розмірі одного посадового окладу. Ця норма буде діяти з 1 січня 2012 року.

За словами Тігіпка, також з 1 вересня поточного року встановлюються виплати надбавки за вислугу років працівникам соціальної сфери від 10 до 30% від посадового окладу. Її отримуватимуть працівники будинків інтернатів, реабілітаційних центрів.

Віце-прем'єр підкреслив, що для реалізації цих змін необхідні додаткові кошти в розмірі 2,5 млрд грн і для цього уряд проситиме парламент внести відповідні зміни до держбюджету на поточний рік.

Коментарі

Р
рома

да ты сука пидер тигипко вообще рамсы попутал, что такое 5 тыс., ты сука сколько тыс. тратишь за один день?

Читайте також