Тому що послідовні: лідери угорської нацменшини відмовилися від консультацій щодо закону про освіту

14
45

І це попри те, що саме на них постійно наполягає зокрема голова Товариства угорської культури Закарпаття (КМКС) Ласло Брензович, а також офіційний Будапешт.

– Сьогодні мали продовжуватися ці консультації, але лідери угорської громади повідомили, що вони не братимуть участі у цих консультаціях через подання депутатів Опозиційного блоку до Конституційного суду, – повідомила сьогодні на засіданні уряду міністр освіти Лілія Гриневич, інформує Європейська Правда.

За інформацією видання, у чергових консультаціях мали брати участь 3 організації угорців України, але синхронно відмовилися від участі.

Консультації, заплановані на 14 лютого, були надважливими, адже їм передували попередні домовленості на зустрічах у Берегові, Ужгороді та Києві.

Власне, саме початок консультацій з угорською нацменшиною України офіційний Будапешт днями назвав головною умовою, аби Угорщина відмовилася від блокування засідання комісії Україна – НАТО. А тепер – ось такий сценарій.

– Маніпуляції і шантаж з боку Угорщини, яка блокує засідання Комісії Україна-НАТО, полягають в тому, що нас змушують зупинити імплементацію закону. Такого немає в рекомендаціях Венеціанської комісії, – цитує Лілію Гриневич Європейська Правда, яка сьогодні на засіданні уряду розкритикувала останні заяви міністра МЗС Угорщини Пийтера Сійярто.

Водночас, на сьогоднішньому засіданні уряду було схвалено законопроект, яким передбачено продовження імплементаційного періоду мовної норми закону про освіту до 2023 року, тобто на 3 роки додатково.

Крім того, як повідомила сьогодні український віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, Україна включила у Річну національну програму співпраці з НАТО рекомендацій Венеціанської комісії щодо мовного закону Україна.

Коментарі

ДГ
До Горобуська

Не аговкай туй тобi не львiв

ТР
Тагіл руліт

По клаві научися раз нормально попадати.

В
Вот

За время оккупации закарпатья красной армией и жизни Украины, закарпатцы одичали , от такой жизни потеряли все европейские ценности стали дикарями и бомжами !!! спасибо СССР и Украине

Д0
До 07:02

Взяли чемодан,і стали чемоданом биз ручки...Ти справді ProRock...

Н
несвідомим

то ви не осознаєте, же завто тепирь мож усягде ходити у вишевенках і співати украйинських пісень на мові і з того внутрішньо грітися і насищатися.Всьо остальноє-лупина, окрайіна понад усе

ДМ
До мадярки

Правду маєте! Але вони настільки убогі розумом,що навіть не осознають!

М
Мадьарка

При союзi коли боло тепло та откривали окно а не газ зменьшували бо нико нейшов посеоедночi у котiльню, за хлiбом стоялисьме в очередi обо свиней кормити а типирь стоемо в очередi за субсидiйов а май патрiоти грiвуться смiтем бо на дрова не устае

ДР
До РВІ

Дискусія закінчена бо тобі нема,що представити! Нічого! Бо твої оспівані "визволителі" нічим похвалитися не можуть,хіба геноцидом.Ти навіть цитуєш мене бо в самого нпвіть думок не має.Старші люди тобі розкажуть,як їх із жебраків зробили достойними людьми. Тоді славили Ладаніку,Пітру..людей праці,а зараз бандитів і волоцюг.Різницю бачиш? Сумніваюсь. А мене і моїх батьків,твої визволителі у 1991 році дійсно обікрали,всі заощадження,а це тисячі,вкрали і залишили без роботи! Оце злодійство! Та,що з тобою гоаорити! Ти навіть не усвідомлюєш,що тебе і твоїх нащадків зробили рабами. Радієш,що запобітки є і клапті землі,повір відберуть.Бо ти і я з тобою для капіталістів мікроб.Це німцям,фр.,..капіталізм ще може дозволити гідне життя,а тобі,словянину, уготовано,в кращому випадку,місце прислуги.Співчуваю тобі,ніхто тебе не захистить,Союз помер! Бувай!

Р
РВІ

А шо зруйнували совети тобі розкажуть старші люди , ще не всі з них повмирали ,які то всьо бачили. " Я радянський чоловік " , " Я на комуністів і Сталіна теж маю злобу,що відірвали нас від Європи " то є класичноє роздвоєніє лічності. Чоловіче , правильно ти нижче писав , шо розруха у головах , судячи з твоїх коментарів у твоїй голові конкретна розруха. На цьому дискусію вважаю закінченою

Е
Есть

Границу переставить на законное место и все проблемы решатся , все проблемы в Закарпатье от того что Сталин переставил границу !!!!

З
Зозулинська

так, так горобушек, давай ще, добав трохи фантазії про догоди і продублюй це ще разів по 5 і про цурку не забудь

Г
Гробуська

"Зозулинська" перевідня намагеється на догоду россіянцям створити рейвах в українськім Закарпатті...Марна Справа, разом із угроекстремістами й русиносепаратистами цмоктатимете цурку насамкінець. Овва, яка прикрість :)

З
Зозулинська

горобушек, ку-ку...

ДР
До РВІ

Ой не лукав. Бо якщо б ти своїми руками будував,витягав..,то душа б тебе боліла за свою працю і сьогоднішню наругу над нею!А,що зруйнували совети? Ну неговори дурню,не всі упороті сліпці. Ще живуть люди,на зло "визволителям"! Та Бог із ним,померлого(СССР) не воскресиш! Та будьте послідовні у своїй ненависті до комуністів. Верніть все так,як було до них! Україну ж вони вам зібрали!І вперед у "світле кап.майбутнє",хлів для вас забезпечений.Я радянський чоловік і слугом не був і не хочу бути!!!

Г
Горобуська

Отут щось ївняжать щодо Береза Картузька і Білі Сарни. не є концтабори ляшські ..Марна Справа = Злочини Польщі й АК = задокументовані, ївно прорссіянське!!! Щоб Ви сказилися разом із виродками/нащадками.

Р
РВІ

Ошибаєшся - існував я і тоді, і бачив добре усі прелесті радянського життя. "Будував,організовував,витягав із жебрацтва.." лиш перед тим зруйнував , організував розруху і жебрацтво, всьо у людей забрав

М
Мадьарка

Горобуська ти не Евген бо шось дуже по львiськi пишешь бандерложка ти заперевальна

M
Miko

Я не сру в колодязь,тільки на край(дощ потім змиє в колодязь)Мадярська поговорка.А кому вони«прекрасні» серуть на голову з блокуванням(нато...)?їхні українські мадяри-українці.Срати Україні на голову-срати тим же «своїм»яких так дуже підтримують,але думаю,що то тільки до виборів.Потім все втихне -закон,допомога.Причини вони знайдуть

ДР
До РВІ

Після твоїх дописів,я повірю,що я був і в НСДАП і в ЦРУ і в КГБ...ну далі ти сам знаєш! Маю злобу чому,що відірвали нас,а потім почили в Бозі і нас залишили на поталу оцим. Але коли був СССР то він дбав про народ.Будував,організовував,витягав із жебрацтва....Но ти напевно тоді і не існував або соплі підтирав! Наперед тобі скажу,що про лагеря,тиранію.....можеш вятровичу розказувати! Знаєш я не зомбований олігархо-бандитською пропагандою,маю розум і очі,щоб порівняти правління "тиранії" і вашу "світлу незалежність"!

З
Зозулинська

тут недобитки бандеровських фашисту намагаються всім нав'язувати свою волю, і повчають усіх, ко як має говорити.У люди є батьківська мова пронесена через тисячоліття, і не адептам СС ГАличини учити нас, шо ми маєме робити на своюй землі.За Швейцарію нам розкажи щі, як там народ говорить, опудало окрайінськой.Бодай би тя у Майданеку утілізіровали, гниль галичанська

Г
Горобуська

Тут від особини "Мікулаш" проросіянської тварюки - бо користає рашенські провокації, лунають облудні звинувачення у "шовінізмі"...Звинувать США/Канаду/Австралію у домінації спілкування англійською, Аргентину/Мексику у користанні іспанської, Бразилію - у португальській, Німеччину у німецькій, Італію у італійській, Францію у французській, вата клорадська, щоб ти сконало на палі, погань червоносрака.

Р
РВІ

Я на майдані не був , то раз. А два , то шо ти 100 % був членом комуністичної партії, і мабуть активним членом , а зараз пишеш , шо маєш злобу на сталіна і ссср ? а при союзі бігавись кричачи ура товаріщу леніну , сталіну та всім іншим товаріщам. Так було ? признайся

Р
русин

так насильницьку асиміляцію розпочав сталін коли заборонив національність русинів а ті хотять мадяр насилу асимилировати

ДР
До РВІ

Ні якраз такі,як ти, на майданах і приводили гидоту у владу! Тепер не зіскакуй,відповідати прийдеться.За СССР державністю ви і поруч не стояли! Ви не здатні будувати,ви лише руйнувати,палити і бути рабами у Європі. Я на комуністів і Сталіна теж маю злобу,що відірвали нас від Європи і приліпили до таких дикунів,як ти і їже з тобою!!!

ДМ
До миная та йому подiбних бабуiнiв

Скажiтот подiбне громадянам: США, Канади, Австралии ... чемодан вокзал ! Ви, взагалI розумiете про що ви -макаки говорите ?

V
VJHSRA

Добре,що угорці дуже добре розуміють руснаків на базарі, коли од них купують товар, а коли в них щось запитуєш - нем тудом.

Р
РВІ

Якраз ти гнидоту і вибирав, і розруха у твоїй голові , і у головах таких як ти скучающих за леніном і за парадами із портретами, офігеннов медицинов , освітов , і науков ссср. У тому , шо зараз є - винуваті вонячі комуністи-мацкалі , які сюда прийшли у 1945 році і такі як ти , шо їх радісно зустрічали

М
Мікулаш

"Закон про освіту" - классика ШОВІНІЗМУ. Разом з НАЦИЗМОМ - це тепер тренд нинішньої України. Європа терпляча і поблажлива лише до тих пір, поки може використовувати українців як "гарматне мясо" проти Россії.

М
Минай

Про шо з мадярами говорити???? Торби і віссо, за Урал!

Д0
До 09:45

Я нігде не казав,що то проблема лише 2-3 років. РВІ пише про 1991 р. Хоча він не знає,що Леніна знесли не в 1991 р.Я писав,що хай гордиться бо з памятниками знесли і заводи,фабрики,освіту, науку,медицину......Я гнидоту не убирав. Розруха в головах!

Г
Горобуська

Поясню для мудрагелів. 1. Хто порушуватиме узгоджений Закон України "Про освіту" = позбудеться ліцензії на викладацьку роботу. 2. Україна не буде писати диктант з історії по забаганках Польщі і диктант з державної мови на догоду мадярам. Про це чітко й недвозначно оголошено очільниками України на підтвердження рішень Верховної Ради і знайде важелі аби польсько-угорські екстремісти отримали навзаєм жаби цицьку на міжнародній арені.

ДН
До нижнього

А ти раз узнай ко замутив собі ті заводи іщи 10-15 років тому і нич там не робить,а лим розпродує частями за сотні тисяч доларів,щас дуже тяжко жити,но погана дорога малі пенсії і зарплати були послідні 20 років точно,так шо то не проблема послідній 2-3х років,гнидоту вибираєме так і жиєме!!!!

Ф
Фатів

Молодці Мадяри. Холуям вірити немож.

ДР
До РВІ

Помалі,обись не пукнув од "гордости". А щи маєш гордитися,што знесли ЗКЛ,МукачівПрилад,Електрон.....!

Р
РВІ

Я гордий тим,що в нашому рідному Мукачеві такі " пам'ятники старини" знесли ще у 1991 році

Р
РВІ

Особливо сподобався один з коментарів нижче про то як зносять " пам'ятники старини". Люди,абисьте знали усі, шо пам'ятники леніна і сталіна - то памятники старини і історія України:) тфу,препали би

О
Одні

сепарські боти. Невже хтось думає що це не фіксується СБУ?

М
миха

Нашим горе-правителям сначала нужно Украину сделать демократичной и богатой а потом уж и советы давать другим. Порошенко развёл коррупционеров в стране и ждет от месяца в месяц дань и вся работа. В Украине не должны быть жиды в правительстве, самое большое это на голову ниже, иначе Украине писец. У них есть куда бежать, есть Израиль, есть Канада.

ЇФ
Їжак федор

До Горобуськи...Маие голосливі МАдяри і блокують зближення з НАТОта ЄС такщо ви налякали їжака голою дуп..ю

Г
Горобуська

Міносвіти провело очні консультації з представниками національних меншин щодо мови освіти. У зустрічі взяли участь представники молдовської, німецької, грецької, болгарської, гагаузької та єврейської громад. Представники угорської меншини повідомили, що не братимуть участі у консультаціях щодо мови освіти, які були заплановані на лютий-березень 2018 року. Під час обговорення представники національних меншин висловили свої зауваження та пропозиції до проекту статті, які враховуватимуться під час її остаточного формулювання. Крім того, учасники зможуть надіслати свої пропозиції ще протягом тижня у письмовій формі. Отже, угроменшина гарненько нагепала собі у гуляш. Консультації відбуваються, позиції узгоджуються без галасливих мадяр і рішення прийматиметься без них, що занесено у Протокол і складено відповідний акт. "гуляйвася" (С)

ProRock Пітьви

Обережніше з бажаннями, Вже три області "взяли чемодан і вивчають співучу".... Закапаття недалеко, але треба розуміти що це не сепаратизм , а здоровий глузд... (Чужа країна, добровільно будує дороги, школи, лікарні, пенсії плотить, а рідна україна що побудувала , лише чути: У вас малі пенсії тому що ви мало робили, У вас пів З.П. йде на їжу тому що Ви багато істе...) Хоть інколи задумайся про що пишеш і чого бажаєш, бо мадяри тут були коли Україною і не пахло

П
пітьо

грома їм того і мадярум! най дома у себе командувуть. поклонитися не знає по нашому а щи піря пуднимать. ни в однуй страні такого ниє аби незнали державну мову. самі мадяри тому прикладом. чому не заберуть од них паспорти і незаставлять їх принести присягу україни і заспівати гімн україни?незнаєш? чомодан у руки і у модьорорсак! достали вже немтудоми єдні!

П
Пархоменко

Националисты свою мовою доиграются. Свою страну уже раскололи, памятники старины а это история Украины снесли.Свою западенску мову тычут всем И еще учат жизни Европейские страны. Сопли утрите бандернята.

Т
та

дело в том что украина нечего не хочет менять в законе просто продлила переход на другую дату , насильно люб не будишь , максимально чего добьются украинские чиновники это развала страны , я лично не вижу будущего с такими политиками , министрами , и администрацией президента !!!

Г
Гентеш

молодці мадяри, же стоять за свойих любов цінов і не давуть злодійсько-бандеровськуй власті над собов розказовати.Не мож пущати свиню пуд стул, юй прямий путь на фестиваль до Гече

Читайте також