Торгівля і збитки – поняття несумісні

9
0

вчора відбулося засідання "круглого столу" керівництва ДПІ в м.Ужгород

4 вересня відбулося засідання "круглого столу" керівництва ДПІ в м.Ужгороді з директорами збиткових підприємств та підприємств, які мінімізують податкові зобов’язання.
Мета зустрічі – пошуки оптимальних шляхів та визначення термінів виходу підприємства з кризового становища. У своєму виступі заступник начальника ДПІ в м.Ужгороді Любов Зюріна зауважила, що на сьогодні частина економіки ховається “в тінь” і характерною рисою цього явища є існування збиткових підприємств. Особливо насторожує, коли збитковість декларується підприємствами, що працюють в сфері торгівлі і громадського харчування, адже торгівля і збитки – поняття несумісні. Незважаючи на постійне зменшення кількості збиткових підприємств, все ж проблема залишається актуальною.
Любов Зюріна зазначила, що майже нічим від збиткових не відрізняються ті суб’єкти господарювання, які декларують валові витрати на рівні валових доходів. Адже, якщо немає доходу, то немає і об”єкта оподаткування, як наслідок – бюджет недоотримує коштів. Маючи відповідне законодавче підґрунтя, все ще існує і таке явище як мінімізація податкових зобов”язань – коли при мільйонних валових доходах податкове навантаження становить менше 1%. Наостанок податківці міста наголосили, що в разі непокращення становища після профілактичної і масово-роз”яснювальної роботи до “мінімізаторів” і збиткових підприємств буде застосовуватися посилена контрольно-перевірочна робота з правильності застосування норм податкового законодавства.

 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також