Торік 35 неповнолітніх ужгородців залишились без батьківського піклування

8
0

Гостем прес-центру "Нове Закарпаття" у четвер був начальник управління у справах неповнолітніх Ужгородської міської ради Сергій Просяник, який розповів про прийняту на сесії міської ради програму подолання безпритульності й бездоглядності та захисту прав дітей на 2010—2011 рр.

В Ужгороді мешкає 25 тис. 134 неповнолітніх дітей. На обліку в службі у справах дітей перебуває 187 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Торік службою у справах дітей були підготовлені матеріали на 21 кандидата в усиновлювачі, 11 дітей в Ужгороді усиновили. З вулиць були прилаштовані до притулку 53 дітей ( в т. ч. 33 іногородніх дітей), вжиті заходи для влаштування 35 неповнолітніх ужгородців, залишених без батьківського піклування ( в т. ч. 11 покинутих у пологовому будинку).

"Важливим є не тільки визначення життєвих обставин, які зумовлюють безпритульність і бездоглядність дітей, а й соціальні, фізичні, психологічні деформації, які відбуваються з дитиною внаслідок її перебування на вулиці, — вважає Сергій Просяник.— Термін перебування дітей на вулиці суттєво впливає на подальше влаштування неповнолітніх, і навпаки — неякісне влаштування може спричинити їхнє повернення на вулицю. Для профілактики правопорушень серед неповнолітніх служба у справах дітей, органи внутрішніх справ, управління освіти та управління праці й соціального захисту населення, відділ охорони здоров’я, міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді, відділ сім’ї та молоді розробляють методики виявлення й обліку осіб, схильних до протиправних дій, створюють банки даних на дітей та сім’ї, які перебувають у складних життєвих обставинах, відпрацьовують механізм своєчасного взаємного інформування про таких дітей". 

Комісія з питань захисту прав дітей розглянула 84 матеріали про надання висновку про доцільність позбавлення батьківських прав батьків, які ухилилися від виховання та утримання своїх дітей, а також направлено до суду 49 матеріалів з питань захисту інтересів дітей.  Як повідомив Сергій Просяник, наступного тижня відбудеться розширена нарада, присвячена такому явищу, як насильство  у школах,  випадки виявлення якого почастішали, хоча питання про "хвилю насильства", яка нібито охопила навчальні заклади, запевнив він, наразі не йдеться.  

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також