Три головні критерії вибору трюкового самоката

28
0

Серед величезного різноманіття самокатів особливе місце посідають так звані трюкові моделі, які, до слова, дали поштовх для започаткування цілої субкультури, а відтак користуються чималою популярністю головним чином поміж сучасною молоддю.

Варто розуміти, що трюковой самокат сильно відрізняються від звичайного. Різниця є у конструкції, матеріалах, з яких виконані ключові елементи, діаметрі коліс, будові керма тощо. Більше того, самокати для трюків розробляються таким чином, щоб витримувати значні навантаження, які виникають під час їх активного використання.

Коли ви сильно зацікавились трюковими самокатами, хочете стати частинкою цього популярного молодіжного напрямку, вибір такого транспорту є важливим завданням, до якого потрібно підходити відповідально та зважено, особливо – якщо ви новачок в даній справі.

Враховуючи важливість питання, ми підготували для вас трійку надважливих критеріїв, на які варто звернути увагу при виборі самоката для виконання трюків.

Враховуємо вагу

Даний параметр є одним з ключових під час вибору трюкового самоката. Для новачків краще обирати моделі з вагою до 2.5-3 кг. Це оптимальний варіант для опанування простих трюків та їх подальше удосконалення. А от важчі варіанти (від 3 кг і вище) вже можуть обирати досвідчені стріт-райдери, які впевнені в своїх силах та мають відповідні навички кермування.

Колеса: матеріал дисків та діаметр

Що стосується дисків коліс, поширеними є два основні варіанти:

  • Цілісні. Головна перевага – можливість розвити максимальну швидкість;
  • Спіцованні. Мають складну структуру, є міцними та легкими, однак коштують дорожче, аніж цілісні.

Окрім того, колісні диски бувають пластиковими та алюмінієвими. Перші – дешевші – можна обирати новачкам, а от алюмінієві стануть оптимальним рішенням для профі, адже є стійкішими до навантажень та значно міцнішими.

Не менш важливим критерієм є і діаметр коліс, від якого залежить маневреність та швидкість катання. Якщо мова йде про новачка, найкраще вибирати варіанти з діаметром до 100 мм, досвідчені райдери, як правило, віддають перевагу самокатам з колесами від 110 до 125 мм.

Кермо та дека

Дуже важливо також не залишити поза увагою кермо. Головне, щоб воно було зручним та підбиралося з урахуванням зросту стріт-райдера. Можна орієнтуватися на так: висота руля – на рівні талії, ширина має відповідати ширині плечей їздця.

А от дека обирається з урахуванням розміру стопи та манери їзди. В першу чергу повинні поміщатися обидві ноги райдера. Для вуличних їздців краще обирати трюкові самокати з широкою декою, а для катання в парках і виконання більш технічних трюків – вузькі варіанти, які є куди зручнішими.

Вибір трюкових самокатів не терпить байдужого підходу та якихось поспішних дій. Все потрібно ретельно обдумати, врахувати ті чи інші моменти, що у підсумку дозволять обзавестись класним самокатом, який і прослужить довго і дозволить виконувати трюки найрізноманітнішої складності!

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також