Цвинтар на центральній площі та "альоші": У Виноградові досі не вирішили питання радянського монумента (ФОТО)

50
4

Незважаючи на те, що у деяких містах та селах області активно прибирають радянську символіку, у Виноградові досі не позбулись кладовища та монумента з радянським солдатом.

Вже майже рік Україна бореться за свободу та незалежність, позбавляючись від "руского міра". Разом з тим по всій країні демонтують пам'ятники у рамках всеукраїнської "декомунізації". Але з демонтажєм деяких об’єктів ще досі є проблеми…

Раніше Mukachevo.net розповідало про те, як закарпатське село Пушкіно відмовляється не тільки не перейменувати село, а й демонтувати Альошу. Така ж ситуація з радянським солдатом у Воловці.

До прихильників "Альош" приєдналось і місто Виноградів. Тут досі стоїть цвинтар серед міста та великий монумент радянському солдату.

Ще у серпні на депутатське звернення Максима Молнара щодо поховання партизан-підпільників на головній площі міста, відповідь міського голови була неоднозначною.

У відповіді зазначається, що "переміщення пам'ятки на інше місце допускається як виняток у випадках, коли неможливо зберегти пам'ятку на місці, за умови проведення комплексу наукових досліджень, з вивчення фіксації пам'ятки".

"...Складність полягає в тому, що процедура вимагає підготовки певного пакету документів, в тому числі проектної документації на переміщення".

На жаль, дане питання з місця не зрушилось і до сьогодні.

До речі, у Мукачеві вже перепоховали радянських воїнів з центру міста.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

ДН
До нижнього

знаю особисто таких ,які тікаючи від війни і підтримують руский мір- переселяються чомусь на виноградівщину...

ГВ
Геть від москви

Просто в Севлюші керівництву все рівно,старі комуняки

ТЛ
Толстоєвскі Левенте

Шо твуй Виноградув? Туйка адека є село Пушкіново. Тамки вшиткі ментальні мцклі.

V
vvv

А хіба там похоронені тільки росіяни? Ймовірно, що за визволення Виноградова (та інших міст і сіл України) полягло і багато українців та воїнів інших національностей. А чому пам'ятник так званому "Альоші", а не, наприклад, "Тарасу"? Це пам'тник не російському солдату, а воїну-визволителю. Краще б розібрались з так званими "афганцями". Чим вони відрізняються від теперішніх російських солдат, які принесли горе на нашу землю? Зате якими преференціями та превілегіями від держави вони користуються!

Читайте також