Цьогоріч лікувальні установи Мукачівщини отримали медобладнання

8
0

майже на 270 тисяч гривень

Розвиток і модернізація медичної галузі Мукачівщини - одне з пріоритетних завдань районної влади. Ще на початку року голова Мукачівської районної державної адміністрації Ілля Токар наголосив, що 2007-2008-й мають стати у районі роками охорони здоров"я. І тому крок за кроком влада робить усе можливе для того, аби суттєво поліпшити медичне обслуговування населення і умови праці самих медиків, щоб нові методики і технології, сучасні засоби та медичне устаткування збагачували арсенал кожного лікаря і розширювали можливості медиків у подоланні багатьох хвороб.

Вже з початку року завдяки залученню спонсорських коштів вдалося забезпечити холодильниками дев"ять закладів охорони здоров"я району та лікарню Червоного Хреста в Ракошині. Наразі всі лікувально-профілактичні заклади району телефонізовано.

Проводиться капітальний ремонт в амбулаторіях загальної практики сімейної медицини сіл Кленовець, Жнятино, Пузняківці, Верхній Коропець і Чомонин. Завершено капітальний ремонт поліклінічного відділення Чинадіївської дільничної лікарні. Загалом поточні ремонти ведуться у всіх лікувально-профілактичних закладах району як за бюджетні, так і за спонсорські кошти. В цьому велика заслуга й сільських і селищних голів.

Протягом І півріччя 2007 р. згідно з планом управління охорони здоров"я облдержадміністрації отримано медичне обладнання для 21 лікувально-профілактичного закладу району на загальну суму до 970 тис. грн. та стоматологічну установку для Кпеновецької амбулаторії загальної практики сімейної медицини.

Відрадно, що районній медицині вдається впевнено утримувати провідні позиції в галузі на обласному рівні. Одним із найкращих фельдшерсько-акушерських пунктів Закарпаття визнано ФАП села Лалова під час обласного етапу конкурсу на визначення кращого фельдшерсько-акушерського пункту. Зокрема, серед 13 медичних закладів нашого краю, які брали участь у конкурсі, Лалівський фельдшерсько-акушерський пункт посів третє місце.

Не можна не згадати Макарівську амбулаторію загальної практики сімейної медицини, яка зайняла друге місце в області на конкурсі з визначення кращої амбулаторнії повернулася додому з новим автомобілем «Славута».



 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також