Цьогоріч на Закарпатті у 115 ДТП постраждали діти

5
0

Лічені дні залишилися до настання Нового року! Це час, коли підводять підсумки, будують плани на майбутнє. Особливо радіють Новому року діти, які з нетерпінням чекають подарунків і виконання заповітної мрії. Дитині і в голову не прийде попросити у Діда Мороза безпеки на дорозі.

 

І це сповна логічно, про безпеку дітей зобов'язані піклуватися батьки! І як показав рік, батькам не завжди це вдається. Так, на території Закарпатської області за 11 місяців 2011 року зареєстровано 115 дорожньо-транспортних пригод, в яких постраждали діти.

Державтоінспекція краю, вкотре привертає увагу громадськості до проблеми забезпечення безпеки дітей на дорогах. В період шкільних канікул діти знаходяться удома – під наглядом батьків, ось і про безпеку повинні піклуватися самі мами і папи. Варто пам'ятати, що саме вони є заставою безпеки дитини. Організовуючи спільне дозвілля не забувайте дотримуватися Правил дорожнього руху. А здійснюючи поїздки на автомобілях, не ігноруйте використанням дитячого утримуючого пристрою (автокрісло, бустер, накладка на ремінь безпеки). І пам'ятаєте, що дитина до 12 років повинна перевозитися в дитячому утримуючому пристрої.

Дітей старше 12 років необхідно перевозити пристебнутими ременями безпеки. Дотримання цих елементарних і простих правил захистить маленького пасажира, а при ДТП багато в чому понизить тягар наслідків. І не забувайте, що дитяче автокрісло потрібне для забезпечення безпеки дитини, а не для запобігання штрафу ДАІ.

Сподіваємося, що Новорічні свята принесуть із собою багато снігу, а отже, Державтоінспекція Закарпаття радить батькам, що перевозять дітей на санчатах, котити їх з дитиною лише по пішохідній зоні. Везти санчата по дорозі недопустимо: дитина може випасти на проїжджу частину. Крім того, санки розташовані низько, і водій може не помітити їх, що може призвести до наїзду. Під час перетину проїжджої частини дитину необхідно узяти за руку або на руки, а санчата перевозити порожніми. І не забувайте переконатися у безпеці переходу!

У групу ризику потрапляють і пішоходи-підлітки. Хлопчика та дівчата влаштовують небезпечні зимові ігри: катаються по проїжджій частині, зачепившись за транспорт, спускаються з гір і схилів поблизу проїжджої частини. Батьки повинні пояснити дітям небезпеку таких розваг. Необхідно провести з дитиною бесіду, нагадати їй елементарні правила безпеки і розповісти про небезпечні дорожні ситуації. Чим більше уваги батьки приділять профілактиці дорожнього травматизму, тим менше вірогідність того, що дитина постраждає.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також