Цьогоріч закарпатська прокуратура зафіксувала 237 дитячих злочинів

6
1

За підсумками 6 місяців 2012 року в області підлітками або за їх участю було скоєно 237 злочинів, що на 23 злочини більше ніж за аналогічний період 2011 року.

 

Збільшилось число тяжких та особливо тяжких злочинів, вчинених неповнолітніми, а також групова злочинність.

Старший прокурор прокуратури області з питань захисту прав дітей Наталія Кузан, дитяча злочинність активізуваласяу Виноградівському (+300%) та Міжгірському ( +166,7%) районах. В півтора рази більше вчинено злочинів підлітками в обласному центрі, Іршавському та Хустську районах. 

При цьому в м. Мукачево, Перечинському, Ужгородському, Мукачівському, Рахівському районах відмічається зменшення вчинених злочинів дітьми. На 33,3% менше вчинено злочинів підлітками в стані алкогольного сп’яніння та на 14,7% зменшено рецидивну злочинність.

Розглядаючи проблему злочинності серед неповнолітніх, необхідно виділити сукупність обставин та факторів, що сприяють підвищенню її рівня. Серед них перше місце посідає сім'я, в якій виховується майбутній правопорушник, відсутність контролю з боку органів державної системи профілактики (серед неповнолітніх спостерігається незайнятість, не всі діти відвідують навчальні заклади). Впливає також відсутність профілактичної та попереджувальної роботи, поширення вживання алкогольних напоїв, тютюнопаління.

У зв’язку з цим, прокуратурою області дано доручення підпорядкованим прокурорам вивчити ефективність повноважень щодо запобігання негативним проявам у молодіжному середовищі органами державної системи профілактики та вжити скоординованих заходів для покращення криміногенної обстановки в молодіжному середовищі.

Всього з початку року органами прокуратури з питань попередження правопорушень серед дітей внесено 30 документів прокурорського реагування, за наслідками розгляду яких до відповідальності притягнуто 50 посадових осіб.

Коментарі

З
знайома

Цікаво як вирішується справа,пов"язана з трагедією що мала місце наприкінці 2011 року в Мукачівському аграрному коледжі.Коли один із учнів Тарасов С. при виясненні стосунків ножем штиркнув іншого учня цього коледжу Олексина С.,якому внаслідок ножового поранення ампутували руку вище ліктя.В результаті юнак на усе життя залишився інвалідом.Вражає в цій ситуації підліткова жорстокість.Коли підлітки виясняють стосунуи за допомогою холодної зброї,яка як виявляється є хоббі або звичним ділом для Тарасова С. іусі про це знали і усі чомусь мовчали.А яка виховна робота проводиться тоді у цьому навчальному закладі,коли учні відкрито використовують у вжитку саморобні ножі.Хто відповість за скалічені життя дітей? І чи понесе відповідальність винуватець жорстокої різанини Тарасов С.,навіть якщо це було вияснення відносин між однолітками?

Читайте також