Тиса непередбачувана: одразу троє людей потонули в угорському Токаї

935

У понеділок в Тисі поблизу Токая (Угорщина) загинуло троє людей.

Смерть усіх настала внаслідок утоплення, але точні обставини трагедії ще не з'ясовані.

Відомо, що група вирушила до річки купатися разом з собакою, німецькою вівчаркою. Після того, як ніхто з них не повернувся додому, родичі почали хвилюватися. На жаль, на пляжі знайшли лише їхні речі та собаку, яка марно чекала господарів.

Місцеві жителі вважають, що буревій у понеділок міг призвести до трагедії.

Вночі рятувальна команда почала пошуки, продовжили їх і наступного дня разом з пошуковими собаками. Тіла знайшли лише у другій половині дня.

Як з'ясувалося, один із потерпілих - 17-річний хлопець та його 16-річна подруга, а також 50-річний дядько хлопця.

Рятувальник і майстер плавання Тібор Югас звертає увагу на те, що Тиса часто непередбачувана, постійно змінюється, її течія щодня різна. Буває й так, що вранці ще десь мілина на одному місці, але після обіду все змінюється. Через це також часто можуть статися нещасні випадки, тому купатися слід лише у спеціально відведеному місці.

"На жаль, в Токаї ми часто зустрічали молодих людей, які стрибали з мосту в річку. Найчастіше вони робили це в стані алкогольного сп’яніння. Не всіх вдавалося потім знайти...", - каже рятувальник.

Він радить не лізти п’яним у воду навіть на пляжі чи в стоячій воді, а тим паче в непередбачуваній річці. Не стрибати у воду з розігрітим тілом, у вас можуть з'явитися судоми від перепаду температури.

Перед купанням слід обов'язково охолонути, привчити тіло до холодної води, по можливості прийняти душ, а потім лише заходити у воду.

Коментарі

Читайте також