Тиса та однойменне озеро в Угорщині перетворилося на болото: відомий режисер показав жахливу реальність (ФОТО)

30
3

Режисер та еко-активіст українсько-угорського походження Димитрій Ляшук, розповів на своїй сторінці у Facebook що сталося з річкою Тиса та однойменним озером в Угорщині.

Режисер та еко-активіст українсько-угорського походження Димитрій Ляшук, розповів на своїй сторінці у Facebook що сталося з річкою Тиса та однойменним озером в Угорщині.

"Кілька днів тому я зайшов у місце, де зазвичай міг би плавати. Однак у озері Тиса, на жаль, вода лише по щиколотку, а величезні території вже висохли", - розповів режисер.

Димитрій наразі знімає свій наступний фільм під назвою «Рай, створений руками людини». Утім побачене видовище його дуже вразило: води в озері Тиса майже на 80 см менше, ніж за звичайного літнього рівня води. Тут розташований пташиний заповідник, однак птахам зараз дуже важко вижити.


"Моє серце розривається, коли бачиш воду по щиколотку (тут має бути 90 см), рослинність, що гине в ній, чи величезні сухі території. Ще ніколи влітку вода в озері Тиса не мала такий низький рівень, як зараз...

Рослини гинуть у нагрітій воді, життя тут повільно зникає", - зазначає Ляшук.

За прогнозами синоптиків, найближчими тижнями істотних опадів в Угорщині не передбачається. Щодня рівень води в озері Тиса падає на 3-4 сантиметри.

"Вода - величезний скарб, і цього року ми відчули це більше, ніж будь-коли раніше", - каже режисер.

Він також опублікував фото річки Тиса, яка тепер перед греблею має не більше метра у глибину. За висновками активіста найбільше води з річки використовується для потреб населення та сільського господарства. Скажімо, у 2020 році це було 877 млн кубометрів води. А це приблизно половина загального об’єму води озера Балатон.

"Я спробував це «зобразити». Іншими словами, щороку ми використовуємо половину води Балатону для миття посуду, купання, змиву в туалетах, поливу, миття автомобілів, сільськогосподарського зрошення та наповнення рибних ставків. Я думаю, що люди, домогосподарства, населення можуть заощадити, можуть зменшити споживання води – ми можем обійтися. Але ми не можемо наказати споживати менше засіяним полям, нашим посівам, аби вони росли з меншою кількістю води", - констатує Димитрій.

За його словами нині терміново потрібно шукати вихід з ситуації. Принаймні робити дві речі: "Усвідомлено та продумано використовуючи воду, наш найбільший скарб – воду! А ще молитися, щоб Господь якомога швидше приніс рясний дощ!"


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

З
Зауважливий

Легко сподіватися на бога завдяки "молитвам" коли знаєш , що дощі таки мали б бути . Помолися в пустелях : Атакамі (Чилі) , Сахарі (північна Африка) , .... помреш від зневоднення і з "молитвою" у роті ! Фарисей чи неук ?

З
завидовець

вас мадяри інтересують,туй латориця пересохла на нич,жабуриння цвіте..рубайте далі ліси дебіли яйцеголові.

М
Мішко

та то добре,мош хоть пару ящиків цигаровів мало перекинути

Читайте також