У Берегівський медколедж відмовилися прийняти дівчину з інвалідністю

9
22

Про дикий випадок, що мав місце у Берегові під час вступної кампанії повідомила через газету "Вісник Берегівщини" мати дівчини - Катерина Вегшев.

"Навіть, важко знайти потрібні слова, аби прокоментувати випадок, що стався з нами 4 липня цього року. Почалося все з того, що моя донька вирішила поступати на навчання до Берегівського медичного коледжу, на фельдшерське відділення. З великим хвилюванням та надією несли ми до навчального закладу потрібні документи. Але, як з’ясувалося невдовзі, наші мрії луснули, мов мильна бульбашка...

Заради об’єктивності, хочу зазначити, що моя донька має фізичну ваду: важко користується правою рукою. Попри це, вона цілком самодостатня людина: добре вчиться, будучи членом республіканської параолімпійської команди бере активну участь у різних спортивних змаганнях, посідає призові місця.

Цьогоріч дитина закінчила 9-ий клас, мріяла продовжувати навчання у медичному коледжі. Прийняти від нас документи мала член приймальної комісії Світлана Євгенівна Барчій. Але, побачивши медичну довідку про стан здоров’я доньки із вказаним діагнозом, вона, нітрохи не зважаючи на присутність інших відвідувачів, зверхньо і принизливо заявила, мовляв: “З неї ніколи не буде медичного працівника”. При цьому взяла дитину за хвору руку і високо підняла її догори, немов показуючи іншим. Донька навіть не отримала можливості проявити свої знання на вступних іспитах.

В мені прокинулися почуття ображеної матері, я зайшлася сльозами. Член комісії спробувала було розрадити мене, мовляв, після 11-го класу дівчинка може спробувати свої сили на відділенні фармакології. Ймовірно, при цьому ставила під сумнів мою обізнаність із елементарних питань, бо поцікавилася: чи обізнана я із значенням цього поняття, чи знаю, що значить фармакологія? Донька, цілком розуміючи суть розмови, що велася українською мовою, категорично заявила: і чути не хоче про навчання у такому закладі!

Чого можна очікувати від інших людей, якщо “медичні працівники”, “педагоги” так поводяться з дитиною із фізичними вадами? Цікаво, яку оцінку заслуговує цей викладач з людяності? Мою дитину образили, принизили, зруйнували її мрії. Здається, душевна травма не була б такою великою, якби вона не здала іспитів...

Під час написання цього листа мною керувала не жага помсти. Я всього-навсього хотіла поділитися з іншими своєю біллю, аби вберегти їх та їхніх дітей від подібних прикростей. КАТЕРИНА ВЕГШЕВ."

P.S. Чекаємо офіційної відповіді на цей відкритий лист з боку керівництва Берегівського медичного коледжу.

Коментарі

ДГ
До голови люстраційного комітету

Повна люстрація директора медичного коледжу та її поплічників, з якими вона гребе чужі важко зароблені гроші. За вступлення до коледжу потрібно заплатити 2 000 у.е. Це хто такі тарифи становив? З ким вона ще ділить награбоване? Думаю люстаційному комітеті має бути цікаво розібратися у даних корупційних схемах.

А
Акація

Чесності не має. Ні з якого боку. Світлана Євгенівна за гроші і не таке втне.І все простить.

С
Станіслав

Аноним гробаний ти москаль забугився , завсім загубився

П
п.д.в.2

видно, що перші коментарії писали "викладачі".Тому, що неможуть стерпіти ганьби яка вилилася на них.І тепер кожен абітурієнт, замислиться, чого можуть навчити такі "люди".Дуже шкода, що всі на це закрили очі...я впевнений, що це не перший вибрик даного "викладача".

А
Аноним

Станислав, я - "не та сама дурепа", а Вам должно быть стыдно, кто хочет, тот так себя и называет. Еще раз повторяю, Светлана Евгеньевна - очень хороший человек. Мама девочки могла воспринять все перевернуто из-за болезненного восприятия отношения к ним посторонних людей.

П
п.д.в.

viktor...не будь таким розумним.людину треба спочатку знати а потім обговорювати і засуджувати.тож можеш не сувати свій ніс куди не треба.

V
Viktor

п.д.в. не підлизуйся

М
микола

Вони так люблять воспитувати студентів , а самим треба переглянути свою поведінку

Я
ярина

дитина і так покалічена своєю долею, а коли тобі нагадують стає дуже боляче дитині і батькам! дуже прикро ,що в нас такі медики такі педагоги!

П.
п.д.в .

люди я в шоці...в свою чергу хочу вступитися за викладача.Світлана Євгенівна вже не один рік навчає студентів в нашому коледжі і ніколи ніяких скарг на неї з боку нас студентів не було....в нашому коледжі є студенти з фізичними вадами але ніколи і ніхто їх через це не ображав.тут не дитячий садок а дорослі ,адекватні люди...тож я маю сумнів що наш викладач псувалаб собі багавторічну репутацію через фізичну ваду абітурєнта.

С
Станіслав

Аноним сміливості не вистачає від себе писати , ци ти і є та сама дурепа БМК ?

С
Справедливий

Заказна статеєчка...

А
Аноним

Светлана Евгеньевна квалифицированый специалист,человек, который владеет знаниями не только по своей специальности, но и сведущ во многих других вопросах. Вдумайтесь, люди, как может человек, у которого парез правой руки, вводить внутривенные и внутримышечные инъекции. Интересно знать, кто выдал справку, о том, что ребенок здоров. Я не верю, что Светлана Евгеньевна унизила девочку, она всегда приходила и приходит на помощь тем, кто в ней нуждается.

Г
Гість

Світлана Євгенівна не лише з цією дівчинкою так поступила,є дуже багато таких випадків,коли вона принижувала абітурієнтів з інвалідністю,їй не місце в педагогічному колективі!!!Занадто багато болю морального вона завдавала і завдає!!

Я
Я

Не розумію щодо косоокості.я впевнена,цього б не написала людина з такою проблемою!поганий зір тут до чого? у мене вроджена косоокість,і ніяка операція мені не допоможе,але я також хочу бути лікарем.навпаки,всі люди,які,нажаль,часто є пацієнтами лікарів,хочуть також допомагати людям. вони розуміють як це добре,томму більшість наших лікарів мають якісь проблеми зі здоров*м,або мали в дитинстві. На рахунок дівчинки: це ненормальна поведінка представника приймальної комісії,вона образила дівчинку,і за це має відшкодувати моральні збитки.

О
Ольга

Ніяка фізична вада не може зрівнятися з черствою душею. Бог суддя таким людям.У Мукачеві в лікарні завідуючий неврологічним відділенням має скалічену руку, а завідуючий судинним відділенням Луц Віталій Васильович трохи косоокий, але вони чудові лікарі і врятували не одну людину від смерті та інвалідності.Головне для лікаря його розум і знання та чутливе ставлення до пацієнта, візьміть хоча б того ж Хауса...

Х
Хтось

Добре,що у медичні вузи приймають з косоокістю та іншими не легшими фізичними вадами!З людини з погано функціонуючою ОДНІЄЮ рукою може бути лікар.а ось з людини,яка перед собою чітко не бачить,бо очі в різні сторони бігають буде просто чудовий лікар,так.Це ж Україна,блін

Г
Гіпократ

Світлану Євгенівну Барчій треба перевести на роботу до моргу: їй не місце серед живих (та й небіжчиків шкода давати під контроль такої жорстокої людини).А на дверях її кабінету вивісити табличку:“З неї ніколи не буде медичного працівника”.

Т
так

Якби ці ,хто таке вчинили мали інваліда в сім"ї,знали би який то добрий хліб і легке життя... Мають понести відповідальність винні і звільнені з роботи, а то вже заїлися...

D
dyr

ГАНЬБА мадярам

1
123

уволить эту дуру безмозглую! что за отношение, таким работникам место на улице дворы подметать

.
................

..........сволочи

Читайте також