У Берегові передумали затверджувати редактора районки

3
0

Питання про затвердження посади головного редактора районної газети "Вісник Берегівщини" сьогодні було раптово знято з порядку денного 7-ої сесії Берегівської районної ради.

Вочевидь цьому сприяло, в першу чергу, відкрите звернення працівників редакції до співзасновників - Берегівської районної адміністрації та районної ради, яке Мукачево.net оприлюднило вчора.

Цікаво, що на сесії про заплановані напередодні кадрові рокіровки у керівництві редакції газети взагалі не промовили ані слівця. Отже, в.о. редактора районки поки що залишатиметься Володимир Маркітан.

Чергова спроба представників угорської партії UMDSZ просунути на потрібну посаду власного кандидата - прес-секретаря Берегівської районної ради Ласло Бірова - завершилась ще одним крахом ілюзій. Варто сказати, що досить дивним є факт практично силового втручання у справи редакції з боку керівництва районної ради - мабуть даються взнаки часи проведені у лавах СДПУ (о), бо саме на їхніх уламках і був сформований основний актив партії "угорських демократів" на чолі з Іштваном Гайдошем. Вочевидь, що тиск на журналістів, які фінансово залежать від рішень влади, продовжиться. Утім ця інформація вже не залишиться втаємниченою...

 Більш докладно про непросту ситуацію, що склалася навколо єдиної в Берегівському районі двомовної газети, дивіться у випуску новин "М-Студіо".

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також