У Берегові створили клуб для самотніх людей

14
0

Самотність у наші дні – явище звичайне.

 

Часто хворим одиноким людям нікому подати склянку води, навіть буває, на жаль, і таке, що їх знаходять неживими у своїх оселях. Та не тільки літні особи стають самотніми. Дедалі частіше це трапляється і з порівняно молодими людьми. Прикро, але відчути себе одиноким можна навіть у сім'ї, на роботі, в натовпі. Адже, як стверджують учені, це почуття залежить більше від характеру, світоглядних орієнтирів,  ніж від оточення. Існує думка,що кількість самотніх у цивілізованому світі зростає. 
 
Інтенсивна урбанізація, скажений ритм життя все менше залишають часу для спілкування з друзями, рідними, а в результаті: самотність-нудьга – рефрен популярної пісні. Але прискіпливий читач може зауважити: вся творчість Т. Шевченка, М. Гоголя, Л. Толстого, Е. Золя, В. Гюго та інших класиків світового рівня пронизана змалюванням самоти. Отже, певна частина будь-якого суспільства у всі часи залишалася усамітненою. Кажуть, що талановиті люди від самоти не страждають. Але ж таких серед нас небагато – а винятки, як відомо, тільки підтверджують правило. У нашому ж випадку  йдеться про те, що більшість пересічних громадян від самотини страждає, і це, на переконання психотерапевтів, викликає  різні недуги. Соціологи вважають, що єдиний шлях боротьби з цією соціальною бідою – активна протидія. 
 
Саме таку мету  обрали ініціатори створеного в кінці минулого року  клубу активної боротьби із самотою  (КАС) – Г. Зеленяк, Е. Ревак, В. Балацький, Г. Кіш, Е. Моцков, М. Кудіна. Щосереди збираючись у затишній кав'ярні "Зелі", що навпроти угорського консульства (вул. Б. Хмельницького),  цікаво й змістовно проводять щасливі хвилини приємного спілкування. Щедрий на свіжі, оригінальні ідеї  В. Балацький (на фото зліва) не  дає присутнім зациклюватися на буденних турботах,  неприємних переживаннях. Хто-хто, а він уміє і розвеселити, і примусити задуматися над речами, які мають глибокий філософський сенс. На професійному рівні, займаючись нумерологією (древньою наукою, започаткованою ще Піфагором у 5 ст. до н. е.), за лічені хвилини вираховує психологічний портрет візаві. Причому, в "молоко"  не попадає. Усі, кому вираховував "число долі", залишились задоволеними точністю визначення рис характеру, імовірних симпатиків, ключових подій минулого і навіть кількості шлюбів… 
 
Можливо, не всі знають, що Балацький (Піткін) не тільки головний адміністратор місцевого ТВ "Берегсаз", а й талановитий, тонкий лірик. Майже кожного вечірнього зібрання-зборів проникливо і щиро читає вдячним слухачам свої вірші. Одним словом, там, де "урядує Піткін", сумно не буває. У планах КАСівців – спільні велотури пам'ятними місцями навколишніх сіл із пікніками на природі, заходи з нагоди проведення релігійних, національних свят тощо. Наразі уже практикуються спільні походи на різні оздоровчі процедури в галокамеру, басейн, сауну.  Корисно й цікаво водночас. 
 
Автор цих нотаток приємно вражений, що в Берегові завдяки ентузіазму вельми поважних берегівчан створено такий клуб. Приходьте, самотні, скривджені долею (якщо вам так здається), щоби набратися наснаги і сили духу від спілкування, розважитися, навчитися радіти кожному дню, кожній миті життя.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також