У Берегові вручили свідоцтва закарпатцям, які опанували угорську мову (ФОТО)

9
34

Цієї середи, 20 грудня в атріумі Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ відбулося урочисте вручення свідоцтв про проходження курсів з вивчення угорської мови.

Подію прокоментувала нашому виданню Наталія Вароді, керівник Центру перед- та післядипломної освіти. За її словами, на курси, що тривали з 1 липня по 16 грудня 2017 року та складалися зі 120 уроків, подали заявки 4169 закарпатців. З них було сформовано 239 груп у 45 населених пунктах 12 районів Закарпаття. Зайняття з угорської мови вели 104 фахівці.

Підсумковий іспит склали 2503 особи. Біля третини учнів пройшли курси з середнім рівнем знання, а більшість – з початковим. Відповідні свідоцтва в урочистій обстановці були вручені керівникам груп та частині студентів.

Варто зазначити, що ці доволі витратні  курси для закарпатців були безкоштовними, і такими ж вони будуть і в майбутньому. Про це заявив присутній на заході Іштван Грежа, уповноважений урядовець з питань координування співпраці між Саболч-Сатмар-Березькою областю Угорщини та Закарпатською областю України.

Коментарі

Z
Zoltan

Простенкий вопрос номер1: кто/что мешает Украине открыть бесплатные курсы украинского языка в сеседниух странах? Другой вопрос: сколько было бы желающих записаться?..

Є
Євген

я дурний і тупий троль.будара дома не маю,того серу в коментах.

Є
Євген

До псевдоЄвген 21.12.2017 22:29 До Вашого безжального й жорсткого коменту додати нічого. Ви лиш самокатуванням не захоплюйтеся занадто, бо ще цюрку вломите...Бережіть себе.

M
misha

Я на фото бачу багато знайомих мені людей.Яких я знаю багато років і можу сказати ніхто із них взагалі незнають по венгерськи нічого взагалі нічого.Прийшли за довідкою для оформлення громадянства.

Є
Євген

До Аларм 21.12.2017 21:47 Та не переймайтеся Ви так неймовірно - то Вашу матінку мадярони шкварять. Євген тут ні до чого - навіть не ходив повз отого траблу.

Є
Євген

До дайош пруф 21.12.2017 21:30 Побажаю Вам від щирого серця аби Ваш процесор Intel згорів зненацька, разом із материнською платою, жорским диском і оперативною пам'яттю. Аби ви язика поганого прип'яли раз і назавжди.

ДП
дайош пруф

да, да, ви там в конці концю розберіться як тото буде до оправди по окрайинськи-се для нас типирьки дуже важно знати, сись вопрос так откритим не лишайте, докажіть єден другому ко є лем шмакля, а ко настоящий смолош

Є
Євген

До 21.12.2017 21:13 Ваші істерики можуть пояснити існування у сучасній українській мові таких понять як телевізор, телефон, смартфон, планшет, відеоплеєр? Класики української літератури такого не користували, але, прогрес не стоїть на місці, Ви куди правите? До архаїчної мови? То Ви є ретроград-дегадант із купою русизмів, синтаксичних й орфографічних помилок у коментах - простіше кажучи некомпетентний троль зраші родом.

Є
Євген

До 21.12.2017 21:13 Можете просто набрати у Wikipedia "proof link", далі перейти на українську Вікі і побачите хто саме є шмаркля невихована й тупенька нівроку ;)

ЗЄ
знову Євгену

Зміст твоїх коментів підтверджує, що ти ще порівняно молодий сопляк, або як пише попередник - неадекват. Неможна голубе ображати незнайомих людей, аргументи яких переконливіші твоїх. Хоч ти мене й назвав тупим невігласом, я продовжу тему засмічення української мови так званними флешмобами і флешжопами. Для твого відома, якщо гіпофіз твого головного мозгу це усвідомить,- пруфлінг справді є посиланням на доказ, але як твердження сумнівної правдивості. Одже всі твої доводи що-до ЗНО й знання Закарпатцями української Є СУМНІВНИМИ. Так що котра тварюка бреше? Напевно та що користується сумнівними доказами.

ДО
дід Оппа-нас

класик Шевченко даже свуй букварь не називав окрйинським, а лем "ЮжноРуським".Отака ось фігня, малята

Є
Євген

До 21.12.2017 20:58 Гарна спроба товстого тролінгу...а по-суті сказати нічого, окрім облудного флейму = читачі поцінують Who is Who ;)

МС
мАсква слезам не верит

Євген, ти реально або неадекват, або кацапський тролль -провокатор. Сидиш зранку до вечора на сайті і натравлюєш в коментах угорців та русинів на українців

Є
Євген

A propos - До 21.12.2017 20:23 Класики української літератури і терміну "компьютер" не знали й не вживали...Нє?!!!

Є
Євген

До 21.12.2017 20:23 Пруфлінк (англ. proof link) — підтверджувальне посилання. У буквальному — "посилання на доказ". Вибачтеся перед онукою, якщо така існує, за тупість і невігласство щодо норм сучасної української мови.

К-
Карпато - словин

Хлопці , читачу , на кого вы ся творите , тай нашто !!!! Цифра 2503 вповіла сама за себе . Тай исе ни діточкьі котрьіх за ручку привели . Ни творіться , кому ся ни любить найся увін и миригує .

R
Riddik

Венгры вообще ребята интересные и притопали в Европу из-за Урала. Что самое смешное, ближайшие родственники венгров - ханты и мансы. У них даже языки похожи. Потом к этому кочевуюому винигрету присоединилось половецкое племя хана Котяна, в погоню за которым ломанулись монголо-татары. Начал Чингисхан, а завершил Батый, дойдя аж до самой теперешнец Австрии. Венгерский язык один из сложных и нераспространенных! Здесь можно понять индусов, сделавших язык своих колонизаторов англичан вторым государственным. Что позволило большинству имигрантов без проблем интегрироваться в западное общество.

Є
Євген

21.12.2017 20:21 = Ваш нікнейм є вичерпним щодо Вашої сутності - втопіться у вбиральні.

ДЄ
до Євгена

Я в юності вигравав обласні олімпіади з української мови, але так і не знаю корінь "українського" слова пруфлінг, яке в коменті ти вживаєш. Шевченко таких слів невикористовував, Леся Українка та Іван Франко також. Підскажи хто з українських класиків в своїх творах такі блотні слова вживав і що воно означає. Чи не засмічують ці пруфлінги, форестери, флежмоби нашу солвїну? Пишу тому що на твій коментар внучка натрапила, завтра в школу йде, каже що класову питати буде, вона в них українську викладає.

Є
Євген

Повернімося до наших баранів = Підсумковий іспит із знання угорської склали 2503 особи. Біля третини учнів пройшли курси з середнім рівнем знання, а більшість – з початковим = Запхайте собі до чорного писка, мадярони!

Є
Євген

А от і офіціоз = Українська мова і література. Результати ЗНО 2017 року Дата проведення – 23 травня 2017 року. Дата оголошення результатів — 15 червня 2017 року. Загальна кількість зареєстрованих учасників – 239 945 осіб. Фактична явка на пункти тестування – 95,9% від зареєстрованих. Кількість завдань тесту — 58. Максимальна кількість тестових балів – 104 бала. Максимальний рейтинговий бал – 200 балів. Час, відведений на виконання тесту — 180 хвилин. Пороговий бал «склав/не склав» — 24 бали. Відсоток учасників, які не подолали поріг «склав/не склав» — 7,55%. https://osvita.ua/test/rez_zno/56159/ Годі вже БРЕХАТИ, тварюко!!!

Є
Євген

До "Читач" = І знову ж таки облудні голослівні твердження - додайте пруфлінк офіційної статистики "нездатних" загалом по Україні, статистку по Закарпаттю Вам натицяно носом. "Собаки брешуть - вітер носить" (С)

Є
Євген

До 21.12.2017 18:58 Можливо було б і погодитися, аби Ваші заяви було чимось суттєвим підкріплено (пруфлінк наприклад), в іншому разі оце - флеймінг безіменного скунса промосковитського.

Ч
Читач

Які більшість злі, жовч з вас так і бризкає. Якщо в школах вивчають англійську, німецьку, французьку (мови Євросоюзу, не далекі для України держави, хоч і не сусідні), то чому вивчаючи угорську, яка для України сусідня - є чимось екстравагантним. Дякувати всім структурам, державним, недержавним, українським, угорським, які дають таку можливість навчання безкоштовно. "Шапка дулу." І молодці всі, хто скористалися такою можливістю. А хто не здатний ..... ( Ви хоч самі спробували здати тест на знання "РІДНОЇ" мови. Впевнений - провалите.

ДЄ
До Євгена

тільки ви забули дописати,що до цих деяких відноситься 96 відсотків україномовних сільських шкіл. Дійсно велика проблема у освіті,а особливо у тих професорів,які складають завдання із ЗНО,що не рік то грубі помилки

PS
p s

Так I згниеш скоро

ДМ
до микулаша

Ти завжди був запроданець iз своею ненормальною

Є
Євген

A propos: - Знову про ЗНО: В окремих селах Закарпаття тести з української мови не склали 100% випускників повідомляє http://www.mukachevo.net/ua/news/view/240617. Прийнятий Закон України "Про освіту" покликаний змінити таке ганебне становище.

М
Мікулаш

"Скільки мов знаєш - стільки раз ти ЛЮДИНА" !" Чи є такі курси в країнах ЄС по вивченню УКРАЇНСЬКОЇ мови ? Відповідь - А КОМУ ВОНА В ЄВРОПІ ПОТРІБНА І ДЕ МОЖНА НЕЮ КОРИСТУВАТИСЯ. Адже в САМІЙ Україні розмовляють українською МЕНШЕ половини населення. "Насильно мил НЕ будешь !".

Т
толмач

чітаєме і переводиме со окрайинського со словарьом-"було сформовано 239 груп у 45 населених пунктах 12 районів Закарпаття" ертет? 45 населених пунктів аж нияк не можуть мати назву Берегово

К-
Карпато - словин

Якьій тубі щи треба адрес ? Центр Берегова , інститут Раковці другого . В самому цинтрі . Туй вам и отповідь , на многі звіданкьі . 2503 , файна цифра ! И што інтересно исе ни мадяри зась ся начали свому язьіку учити . Исе наші , но видитьмися ог кіть там ся покорпати , мож найти дітей українців .Што щи вповісти, молодці ! што побировали такьій доста тяжкьій язьік уучити .

Н
неофіт

дайте адрес, де записатися

Є
Євген

Насторожує те, що абсолютна більшість курсантів - молодички й дівчата, що вони коїтимуть із здебільшого початковим рівнем знання мадярської неважко уявити...

П
пітьо

А це, шановні, ще 2503 мадярські паспорти))))

Читайте також