У боротьбі за нагороди гонщики подолали 28 поворотів гірського серпантину (ФОТО)

24
0

Відомий у світі українського ралі перевал Шурдин прийняв 3-й етап Чемпіонату України з гірських гонок, який, як і 1-й етап, впевнено виграв не менш відомий Володимир Петренко, а серед учасників на моноприводної техніці знову не було рівних Вадиму Трутневу.

На відміну від більшості досить простих вітчизняних гірських трас в даній гонці був задіяний майже 4-кілометровий відрізок відомого гравійного гірського серпантину, який включав в себе 28 поворотів! Причому правих і лівих було порівну. Така складна і улюблена більшість гонщиків траса не могла не привернути увагу учасників, і крім традиційних пілотів з місцевого регіону, на неї завітало кілька київський спортсменів «на чолі» з Петренком.

Традиційно для гірських гонок все було демократично і просто: одноденний формат, крім тренувальних і кваліфікаційних - три залікових підйому, з яких результати виводилися за двома кращим, а також можливість участі двох пілотів поперемінно на одному автомобілі. Дощі, що пройшли напередодні, додали складності для гонщиків, але в день самої гонки погода сприяла як учасникам, так і глядачам.

Досвід і майстерність ветерана українського ралі виявилися поза конкуренцією. Петренко встановив найшвидший час 2 хвилини 38,6 секунд, і за сумою двох підйомів випередив Юрія Яковенка, який став другим, на 14 секунд. Зате долю другого і третього місць абсолютного заліку вирішили 2 секунди, якими киянину поступився пілот з Івано-Франківська - Микола Ільницький, який після трьох етапів завдяки постійності стартів та перемоги на 2-му етапі (у відсутності Петренко) утримує лідерство в абсолютному заліку.

Серед моноприводної техніки також впевнено переміг ужгородець Вадим Трутнєв, який випередив на 20 секунд киянина Сергія Чекана. Обидва вони виступають на 206-х «пижиках», але різного рівня підготовки: під Вадимом знаходиться справжній кіт-кар категорії «Супер-1600», тоді як Сергій виступає на 2-літровому N-груповому автомобілі.

У двох молодших моноприводних класах теж були першими фаворити. У 1,6-літровому А2 втретє поспіль переміг львів'янин Михайло Серветник, на своїй «вісімці» випередив лише на 2,5 секунди киянина Івана Остапченко, що виступає на Honda Civic. У А1 домінував Андрій Небесний з Кам'янця-Подільського, випередивши найближчого суперника по класу на 10 секунд.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також