У Будапешті волонтери облаштували "дитячий куточок" на вокзалі Келеті для маленьких біженців (ФОТО)

9
1

Волонтери та працівники благодійних організацій облаштували дитячий куточок на залізничному вокзалі Келеті в Будапешті, щоб забезпечити українським матерям місце, де вони можуть піклуватися про своїх дітей.

Відколи почалася війна між Росією та Україною, тисячі біженців змушені були тікати від збройного конфлікту через угорський кордон, а місцеві жителі довели, що готові допомогти, якщо їхні сусіди перебувають у небезпеці. З початку війни до Угорщини з України прибуло понад 438 тисяч біженців за повідомленням угорського омбудсмена.

Один з найбільших готелів Угорщини був відновлений для розміщення біженців. Деякі з найбагатших угорців також надсилали допомогу у вигляді грошей, плати за розміщення для українців чи їжі.

Волонтери створили дитячий куточок на залізничному вокзалі Келеті лише на приватні пожертви громадян.

Ініціатива почалася як група у Facebook під назвою Gyereksarok-Keleti. Тепер у групі майже 2000 учасників. Головна мета групи – надання допомоги дітям-біженцям та створення дружнього середовища для матерів, де вони можуть піклуватися про своїх дітей. Також волонтери допомагають мамам змінювати підгузники, дітям - користуватися горщиком і навіть годують з пляшечки.Вони повідомили, що їм більше не потрібен дитячий одяг, його вже більше, ніж потрібно, але підкреслили, що дарування пляшечок для годування та дитячих колясок вітається. Діти тут можуть погратися з іграшками, а виснажені мами трохи відпочити.

Угорські, грецькі та словенські омбудсмени у четвер відвідали українсько-угорський кордон і були проінформовані про поточну ситуацію та заходи, які вживаються для допомоги українським біженцям. Акош Козма з Угорщини, Андреас Поттакіс з Греції та Петер Свєтіна зі Словенії відвідали прикордонний пункт Загонь-Чоп і пункт допомоги в Берегшурані. Зокрема у Загоні надають юридичну допомогу та допомагають отримати документи біженцям.

Поттакіс, який також очолює європейський офіс Міжнародного інституту омбудсмена (IOI), високо оцінив зусилля угорського офісу щодо біженців. Греція також пропонує свою юридичну, фінансову та гуманітарну підтримку.

Коментарі

L
Lesya

Дякую Вам, ви наші воїни за кордоном, всім хто знає угорську мову скажіть нашим сусідам ДЯКУЮ ЗА ДОПОМОГУ!!!

Читайте також