У червні туристів запрошують на масове цвітіння лаванди в ужгородському замку (ФОТО, ВІДЕО)

25
0

Вчора на території Ужгородського замку було проведено акцію з посадки запашної лаванди та презентовано лавандову гастрономію, а саме: сироп з лаванди, лавандові макаруни та пряники, лавандовий чай, гриль з лавандовою спецією.

Як розповів закарпатський туризмознавець Федір Шандор, волонтери здійснили висадку у відкритий грунт півсотні кущів лаванди які радуватимуть своїми квітучими пагонами гостей у червні та вересні.

— У червні туристів та гостей Закарпаття запрошують помилуватися масовим цвітінням лаванди у середньовічному замку в Ужгороді
Після долини шафранів у Колочаві (березень), алеї сакур в Мукачеві(квітень), долини нарцисів в Хусті(травень) прийде час лавандового замку в Ужгороді (червень), - зазначає Федір Шандор.

Лаванда лікарська це багаторічна пряно-ароматична рослина. По латині "lavare" означає «митися», рослина додавали у ванни. В середні віки лаванду дуже цінували не тільки як пряну рослину, але і як лікарську.

У всіх країнах вирощують лаванду для двох цілей по-перше, як спеції, по-друге, для отримання ефірного масла.

В якості прянощів використовують листя лаванди або гілочки з листям і квітками. Рослина володіє досить сильним запахом і приємно-терпким смаком.
У кулінарії має своїх шанувальників. Найбільшою популярністю користується як спеція італійської, французької, іспанської кухонь. 
 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також