У ДАІ назвали нові суми штрафів

12
0

Вводиться нова градація покарань за перевищення швидкості: до 10 км / год, від 10 до 30 км / год, від 30 до 50 км / год і вище.

Також на суму покарання буде впливати і категорія автомобіля. Найлояльніше покарання чекає водіїв легкових автомобілів - 680 грн. Найсуворіше - для водіїв, які здійснюють пасажирські перевезення та перевозять небезпечні вантажі - до 1105 грн. штрафу. 

Така ж "транспортна" градація вводиться і за порушення правил проїзду залізничних переїздів - штраф може скласти 1360 грн. А якщо повторно протягом року - 2720 грн. 

За керування автомобілем у стані алкогольного або наркотичного сп'яніння водій легкового авто заплатить штраф 3400 грн., А водій маршрутки - 8500 грн. Водій бензовозу - 10500 грн. При повторному порушенні штрафи збільшуються вдвічі. 

Заплановані зміни вплинуть і на розмір інших штрафів: 

- За порушення правил зупинки і стоянки, розмова по телефону під час руху - штраф повинен скласти 510 грн.; 

- За керування несправним або переобладнаним автомобілем - 680 грн. Повторне порушення протягом року - 2550 грн.; 

- За порушення правил користування ременями безпеки - 425 грн.; 

- За їзду без талона ТО - 510 грн, повторно протягом року - 1360 грн. або позбавлення водійських прав на термін від трьох до шести місяців; 

- За порушення вимог дорожніх знаків або розмітки, правил проїзду пішохідних переходів - штраф може скласти 510 грн. Якщо при цьому була створена аварійна ситуація - штраф збільшується до 1700 грн. або водієві загрожує позбавлення прав на термін від 6 до 12 місяців; 

- За відсутність у водія належних документів - 850 грн. 

Оновлений документ може включити в себе окремий пункт для гонщиків і організаторів несанкціонованих автомобільних гонок. Штраф може скласти від 3400 грн. до 6800 грн. Крім того, в документі, над яким зараз працюють Мін'юст, Мінтранс і МВС, прописана відповідальність не водія, а власника транспортного засобу у випадку автоматичної фотофіксації правопорушення. 

Конкретизується відповідальність водіїв за умисне перешкоджання виконанню службових обов'язків інспектором ДАІ, виражене у відмові передачі документів для перевірки - штраф 680 грн. або адміністративний арешт до десяти діб. 

Проект виключає відносно водіїв такий вид стягнення, як усне попередження. За будь-яке порушення - штраф! 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також