У Яценюка заблокували соцвиплати в Мукачеві й не тільки

2
4

Усе через бюрократичні тонкощі, а точніше блокування виготовлення електронних ключів, пояснили в Управлінні соціального захисту міста.

З цього приводу у п’ятницю, 25 березня відбулася нарада у Мукачівській міськраді за участі міського голови Андрія Балоги, першого заступника міського голови Ростислава Федіва, представників Держказначейства та УПСЗН.

Очільниця Держказначейства Ірина Голяна підтвердила: виплати дійсно призупинені у зв’язку з Постановою Кабміну від 18.02.2016 року «Про затвердження «Порядку взаємодії Міністерства фінансів, органів Державної казначейської служби та установ, які здійснюють виплати пільг, субсидій, інших соціальних виплат, під час перерахування таких виплат».

У Постанові сказано, що затверджений порядок взаємодії й електронного обміну документами почне діяти з 1 липня 2016 року. Утім, уже з 23 березня 2016 року виплати раптово призупинили, щоб перейти до так званого «перехідного періоду».

Що це означає? Усім установам, які перераховують будь-який вид матеріальної допомоги на приватні рахунки осіб, слід негайно виготовити електронні печаті й підписи, встановити на своїх комп’ютерах відповідну програму, й для перерахування таких коштів приносити до Держказначейства не лише паперові платіжки, а й зашифровані платіжки в електронному варіанті на флешці.
Начальник Управління соцзахисту Наталія Зотова повідомила, що весь пакет документів на виготовлення електронних ключів і підписів відправили до Києва одразу в день припинення виплат. Утім, ключі не генерували, зіславшись на певні помилки. Дати чіткі рекомендації стосовно того, як ці помилки виправити не могли. З цим зіткнулися не лише в УПСЗН м. Мукачева, а й в багатьох інших, хто одним із перших подав до Держказначейства заявку на виготовлення електронних печатей і підписів. На цю хвилину, відповіді щодо того, на якій стадії їх виготовлення, нема.

Міський голова зауважив, що така ситуація склалася по всій Україні. Призупинення соціальних виплат торкнулося і місцевої програми "Додаткового соціально-медичного захисту мукачівців". На сьогодні є десятки розпоряджень про фінансування дороговартісного лікування, операцій по катаракті, виплат сиротам і викладачам ПТУ, але кошти також "застрягли" в Держказначействі. З цього приводу Андрій Балога розпорядився дати запит на Кабмін з проханням роз"яснити, чи кошти міської громади, скеровані на матеріальну допомогу, також підпадають під дію згаданої постанови. Бо, як з"ясувалося, субсидії все ж можна поки що перераховувати по паперових платіжних дорученнях, без електронного аналогу. Наразі,місцеве Держказначейство й УПСЗН тісно співпрацюють і взаємодіють для якнайшвидшого вирішення проблеми. Утім, вона не місцевого рівня, і ми повністю залежимо від швидкої реакції столичних чиновників і їхнього бажання професійно виконувати свої посадові обов’язки.

Mukachevo.net

Коментарі

Р
рутен

До стінки цю воровську шайку-і помилки не буде,і усе стане на своі місця.

В
віталька

Можна-в казні України нема грошей.Точніше ще є якісь залишки, але уже подерибанені "кроликом" і його підлизами. Тобто гроші розподілені по бюджету так, що вони пійдуть туда, "де треба". І зараз вся ця київська немрязь буде молитись на черговий транш з мвф. ( японія дала там якісь мільйони-але це так, мерси заправити і соскам шуби купити)

1
123

Простіше можна пояснити, що це означає для пересічного громадянина м.Мукачева, наприклад???

У
Ужгородець

Країну валять вальцмани, більше немає що сказати, ідіоти.

Читайте також