У Ізраїлі засудили «антисемітську риторику» мера Ужгорода

7
3

і кажуть, що українська влада ніколи не докладала зусиль, щоб викоренити це явище

В Ізраїлі стурбовані проявами «антисемітської риторики» в Україні. Недавно мер Ужгорода Сергій Ратушняк піддав критиці кандидата в президенти Арсенія Яценюка і пов’язав її з його національністю. 

Як повідомив «Німецькій хвилі» речник зовнішньополітичного відомства Ізраїлю Ігаль Пальмор, у Єрусалимі вважають неприйнятним використання у політичному житті будь-яких антисемітських та расистських гасел. Тому в Ізраїлі сподіваються на здоровий глузд і порядність українських політиків, які мали б дати відсіч подібній риториці, наголошує Пальмор. 

Водночас, на думку Ефраїма Зурова з єрусалимського Центру Візенталя, із наближенням президентських виборів розігрування «Антисемітської карти» в українській політиці лише загостриться: «В останні роки ми спостерігаємо зростання в Україні антисемітських інцидентів різного характеру. 

Головна проблема в тому, що українська влада ніколи не докладала достатніх зусиль з тим, щоби викоренити це явище», – каже Зуров. Разом з тим експерт прогнозує досить стриману реакцію офіційного Єрусалима на вірогідне повторення конфліктів на кшталт останнього за участі ужгородського міського голови Сергія Ратушняка й кандидата Арсенія Яценюка. 

Натомість, зазначає представник правозахисного центру, у разі повернення «антисемітської карти» на український агітаційний олімп у період президентської кампанії, варто очікувати на жорстку критику від міжнародної спільноти, що може негативно вплинути на імідж України у світі. 

Коментарі

В
Володимир

Когда кто то в Израили или где либо ещё в мире Украинца назовёт хохлом, а украинские общины, как в Израили, так и во всём мире поднимутся общим протестом Тогда нас будут уважать во всём мире. А пока так называемые Украинские политики ездят по миру и просят денег и разрешения стать Украинским президентом у масонских лож. А не спрашивают у нас с Вами Думайте сами кого они будут защищать??? Украинцев, которых они открыто, считают ГОЯМИ И не кто, поэтому поводу нечего не говорит Или своих по

E
Elena

Ze tupowe jawusche w Ukraini, a de zh demokratija?

К
Кусi

Массони добьються ще i рiшення Генасамблеi ООН, котре буде засуджувати Рату. Вони ж правлять свiтом.

Читайте також