У Києві провели вже 50 трансплантацій кісткового мозку від неродинного донора: як стати одним із них

9
0

Медики Київського центру трансплантації кісткового мозку провели вже 50 пересадок кісткового мозку від неродинного донора.

Серед 50 врятованих пацієнтів наймолодшому було 7 місяців, а найстаршому – 57 років.Медики Київського центру трансплантації кісткового мозку провели вже 50 пересадок кісткового мозку від неродинного донора.

У Міністерстві охорони здоров’я розповіли про першого пацієнта, якому провели трансплантацію кісткового мозку від неродинного донора в Україні.

"Назарчику 4 роки. Три роки тому через вроджений імунодефіцит у хлопчика практично не працювала імунна система. Він став першим в Україні, кому провели трансплантацію кісткового мозку від неродинного донора.

Успішне лікування Назарчика поклало початок новому і дуже важливому етапу в українській онкогематології", – розповідає МОЗ.

До донорів є кілька вимог:

- вага тіла більше 50 кг;

- відсутність хронічних хвороб або будь-яких інших тяжких захворювань;

- готовність пожертвувати клітини для будь-якого пацієнта, який потребує пересадки.

Як стати донором кісткового мозку?

Зареєструйтесь онлайн

Заповніть форму-заявку, щоб отримати тестовий набір донора. Український реєстр донорів відправить його вам поштою.

"Cкористайтесь тест-набором – потріть паличками за щоками, і відправте їх в конверті назад до нас", – кажуть у реєстрі.

Процес пошуку збігу складний, тож це можуть бути місяці або навіть кілька років, допоки з вами зв'яжуться щодо донорства.

Коли ваші клітини співпадуть з клітинами хворого, ви отримаєте шанс врятувати людині життя.

Нагадаємо, пересадка кісткового мозку – це трансплантація стовбурових гемопоетичних клітин кісткового мозку, які здатні відновлювати нормальне кровотворення у хворих.

"Коли у людини внаслідок хвороби утворюються ненормальні клітини крові, або нормальні клітини не утворюються взагалі – їх потрібно замінити здоровими клітинами" – повідомляють у реєстрі.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також