У ЛЮТОМУ НАС ОЧІКУЄ ДРУГА ХВИЛЯ ГРИПУ

6
0

Українські медики прогнозують другу хвилю грипу на початку лютого. А наступного тижня в Україні зареєструють російську вакцину проти пандемічного грипу.

Медики прогнозують, що друга хвиля епідемії грипу та ГРЗ розпочнеться на початку лютого, передає УП.

"Ми думаємо, вона дійсно буде. Другий підйом ми очікуємо вже на початку лютого", - заявив директор Українського центру грипу та ГРВІ Олександр Гриневич на прес-конференції в п'ятницю.

При цьому, він відзначив, що на сьогоднішній день ситуація в Україні стабілізувалася і епідпоріг трохи перевищено лише в чотирьох регіонах.

Разом з тим, зниження температури може сприяти поширенню грипу та ГРЗ, а також збільшення кількості людей, які звернуться за допомогою до медичних установ.

За словами Гриневича, при цьому комбінація вірусів, які будуть викликати захворювання, залишиться колишньою, сезонний і пандемічний грипи, а також ГРЗ і ГРВІ, однак пандемічний грип буде превалювати.

Водночас в Українському центрі грипу чекають на початку наступного тижня реєстрації російської вакцини проти пандемічного грипу.

Так, Гриневич нагадав, що в Україні проходили процес реєстрації дві вакцини - російського і канадського виробництва.

"Процес реєстрації російської вакцини підходить до кінця. Зокрема, були проведені клінічні дослідження на 500 волонтерів. У них взята кров на дослідження антитіл, які були вироблені під дією вакцини", - розповів директор Українського центру грипу.

Після того, як ця вакцина буде зареєстрована, уряд України розгляне питання про її закупівлю за державні кошти.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також