У Мукачеві говорили про телемедицину

3
0

У Мукачеві проведено виїзне засідання Закарпатської обласної громадської організації «Асоціація лікарів сімейної медицини» на тему: «Менеджмент кардіологічних хворих у практиці сімейного лікаря».

 

Організаторами заходу виступили: ЗОГО «Асоціація лікарів сімейної медицини», Інститут сімейної медицини, кафедра терапії та сімейної медицини факультету післядипломної освіти Ужгородського національного університету, управління охорони здоров’я Закарпатської ОДА, відділ охорони здоров’я Мукачівської РДА, громадська організація медичних працівників Мукачівського району.
 
Учасники засідання мали змогу не тільки почути доповіді за темою, а й взяти участь у проведенні on-lineсемінару з провідними фахівцями Закарпатського клінічного кардіологічного диспансеру. У рамках засідання також проведено телемедичну on-line-консультацію для хворого дільничної лікарні. Експертом-консультантом виступила доцент кафедри терапії та сімейної медицини ФПО УжНУ М.Ю.Долгош.
 
Використання інноваційних технологій у практичній медицині дозволяє суттєво зекономити час та кошти як лікаря, так і пацієнта, а також дає можливість сімейному лікарю консілярно в on-line-режимі обговорювати важкі випадки щодо діагностики та тактики лікування. Такий підхід у цілому сприятиме покращенню якості надання первинної медико-санітарної допомоги хворим.
 
Працівники кафедри терапії та сімейної медицини ФПО УжНУ активно впроваджують у практичну роботу дистанційні методи навчання лікарів. Кожен із них може зареєструватися у віртуальному навчальному середовищі MOODLE. Отримавши свої логін і пароль, учасник має можливість ознайомитися з флеш-презентаціями лекцій професорів та доцентів факультету післядипломної освіти, з електронними протоколами діагностики та лікування, електронними посібниками та методичними рекомендаціями.
 
Кожен, хто забажає, може протестуватися на визначення рівня знань за допомогою завдань, розроблених за щоденною тематикою. Викладачі-куратори окремих курсів мають змогу контролювати успішність лікарів, зарахованих на ці курси. Така система дистанційного навчання дасть змогу практичним лікарям постійно підвищувати свій професійний рівень, бути обізнаними з найновішими розробками вітчизняних колег та інноваційними досягненнями світової медичної науки.
 
Запровадження в практику дистанційного навчання та телемедицини – це наше майбутнє, і вже сьогодні час вимагає від кожного з нас бути готовим до інновацій. Закарпатські лікарі сімейної медицини показали свою готовність до впровадження в практику новинок науки та техніки. Учасники засідання Асоціації одноголосно проголосували за необхідність сприяння з боку влади розвитку телемедицини в Закарпатській області.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також