У Мукачеві обговорили інновації у технічних навчальних закладах (ФОТО)

17
0

19 жовтня на базі ДПТНЗ „Мукачівський професійний аграрний ліцей ім. М. Данканича” відбувся семінар-практикум на тему: „Організація інноваційної діяльності у професійно-технічних навчальних закладах”, в якому брали участь методисти навчальних закладів та голови методичних комісій ліцею.

Заступник директора навчально-методичного центру  професійно-технічної освіти у Закарпатській області Слюсарєва О.В. інформувала учасників семінару про стан інноваційної діяльності педагогічних колективів області в 2010-2011 роках. Також наголосила, що на сучасному етапі у системі професійно-технічної освіти акцентується увага на управлінні інноваційною діяльністю педагогічних колективів, на науковому підході до неї, використанні інтелектуального та творчого потенціалу педагогів для вирішення актуальних проблем організації навчально-виховного процесу.

Програма семінару  передбачала вивчення теоретичного аспекту проблеми та визначення практичних завдань. Методисти ліцею Секереш О.М. та Шпеник С.І. ознайомили присутніх зі структурою системи управління інноваційними процесами, особливостями організації інноваційної діяльності у навчальному закладі, критеріями оцінювання інноваційного потенціалу педагогічного працівника та колективу в цілому.
 
З метою визначення готовності педпрацівників до впровадження новацій під час практичної частини семінару проведено анкетування, визначені умови, необхідні для впровадження інноваційних технологій у ПТНЗ.
 
 З досвіду впровадження інноваційних проектів у навчально-виховний  процес виступили голови методичних комісій ліцею Пеньора Т.І. та Мушніков О.В. („Особливості модульної системи у виховному процесі”, „Інформаційні технології як невід’ємна складова сучасних інноваційних процесів в освіті”), методисти ВПУ №3 м. Мукачево Яцкулинець Н.В. („Автоматизована система оперативного управління навчально-виховним процесом у ПТНЗ”, „Формування автоматизованого банку даних бібліотеки для професійної підготовки учнів ВПУ №3 м. Мукачево”, „Проект моделі дистанційної форми отримання професійної освіти осіб з особливими потребами”) та Хустського професійного ліцею сфери послуг Філак Г.П. („Залучення позабюджетних надходжень для розвитку навчального закладу”).
 
На завершення семінару учасники визначили основні завдання навчальним закладам та обласній методичній службі з активізації інноваційної діяльності в системі професійно-технічної освіти області.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також