У Мукачеві відкрили новий сучасний Інтеграційний ХАБ (ФОТО)

25
1

Новий, сучасний Інтеграційний ХАБ відкрили у будівлі центру громадськості та національних культур.

Ініціатори створення ХАБу кажуть, що основною метою було створення простору та умов для соціальної згуртованості громадського суспільства з постраждалих та приймаючих громад. Іншими словами, ХАБом зможуть скористатися і жителі громади, і ті хто приїхав жити у Мукачівську ТГ з територій, що постраждали внаслідок війни.

Проект був створений за ініціативи ГО «Маріупольської спілки молоді» і за підтримки програми розвитку ООН в Україні та Агентства ООН у справах біженців. Фінансову підтримку надав Європейський Союз в рамках програми ООН із відновлення та розбудови миру. Мукачівська міська рада надала для ХАБу зручне приміщення у центрі міста.

У новому Інтеграційному ХАБі є професійна кімната звукозапису, кімната для переговорів зі зручними меблями, тренінгова зала, кімната дизайн мислення. Наявні потрібні меблі, проектори та екрани для них. Також важливо, що весь цей простір безбар'єрний. Всі написи продубльовані шрифтом Брайля, а для людей з обмеженими можливостями пересування встановлений спеціальний ліфт.

На офіційне відкриття творчого простору завітали поважні гості: представниця УВКБ ООН в Україні Кароліна Ліндхольм Біллінг, заступник постійного представника ПРООН в Україні Христофор Політіс, менеджер програм представництва ЄС в Україні Алехандро Егеншвілер, заступниця міністерки соціальної політики України Уляна Токарєва, заступник голови Закарпатської обласної військової адміністрації Петро Добромільський та Мукачівський міський голова Андрій Балога.

У своєму вітальному слові з нагоди відкриття ще одного нового об'єкту у нашій громаді, міський голова зазначив:

Сьогодні День пам'яті та примирення. День боротьби з фашизмом. У нас це буде день боротьби з рашизмом, оскільки з’явилася нова біда. У нашій громаді чимало людей, яким довелося покинути свої домівки. Ми прагнемо створити для них комфортні умови. Приємно, що у нашій громаді з'явився ще один такий об'єкт. Коли ми відновили будівлю центру громадськості та національних культур, залишалося ще кілька невідреставрованих приміщень. Саме вони були надані для облаштування цього творчого простору.

Подібні ХАБи планують відкривати й в інших містах області.

Координатор проекту, Дар’я Маркович відзначила, що на прикладі відкриття цього місця, «Маріупольська спілка молоді» хоче показати, як працювати разом з місцевою владою та не ділити людей.

Скористатися ХАБом задля розвитку громади можуть всі бажаючі, як місцеві жителі, так і ті, хто переїхав на Закарпаття через війну.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

.
...

Чудове починання. Молодці!

Читайте також