У Мукачівській райдержадміністрації відбулися урочистості,

12
0

присвячені Дню медичного працівника

 

 

11 червня напередодні професійного свята медиків у Мукачівській райдержадміністрації відбулися урочистості, присвячені Дню медичного працівника. Працівників сфери охорони здоров’я привітали керівники районної влади –заступник  голови райдержадміністрації Михайло Мотильчак, заступник районної ради Василь Бігунець та  начальник відділу охорони здоров’я  райдержадміністрації  Вікторія Лані.

 Цього ж дня 38 кращих медиків району отримали Почесні грамоти, відзнаки та цінні подарунки від голови райдержадміністрації та голови районної ради. Окрім того,  напередодні професійного свята Президент України Віктор Ющенко присвоїв почесне звання «Заслужений лікар України» головному лікареві Макарівської амбулаторії загальної практики – сімейної медицини. ГАБОРЦЮ Юрію Івановичу.  Під час виступу заступник голови Мукачівської райдержадміністрації відмітив, що районна влада Мукачівщини чудово розуміє, як багато ще невирішених проблем існує в галузі. І це - біль не тільки району , а й держави в цілому. Однак керівництво району постійно намагається працювати над тим, щоб нові методики і технології лікування, сучасні лікарські засоби та медичне устаткування збагачували арсенал кожного лікаря і розширювали їх можливості в подоланні багатьох хвороб. Ще на початку року голова Мукачівської районної державної адміністрації Ілля Токар наголосив на тому, що 2007-2008  роки у районі мають стати  роками охорони здоров’я. І тому крок за кроком райдержадміністрація  думає над тим, аби  суттєво покращити медичне обслуговування населення і умови праці самих медиків.   

 Вже з початку року завдяки залученню спонсорських коштів вдалося  забезпечити холодильниками дев’ять закладів охорони здоров’я району та  лікарню Червоного  Хреста в с. Ракошино.  Наразі всі лікувально-профілактичні заклади району телефонізовано. Проводиться капітальний ремонт в амбулаторіях загальної практики сімейної медицини сіл Кленовець, Жнятино, Пузняківці, В.Коропець і Чомонин. Завершено капітальний ремонт поліклінічного відділення Чинадіївської дільничної лікарні. Загалом поточні ремонти ведуться у всіх лікувально-профілактичних закладах району, як за бюджетні так і за спонсорські кошти.. В цьому також велика заслуга сільських і селищних голів. 

 Протягом  І  півріччя 2007 р.  згідно плану  управління охорони здоров’я облдержадміністрації  отримано медичне обладнання для 21 лікувально-профілактичних закладів району на загальну суму до  970 тис.грн.  та стоматологічну установку для  Кленовецької  амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Відрадно що районній  медицині вдається  впевнено утримувати  провідні позиції в галузі на обласному рівні. Одним із найкращих фельдшерсько-акушерських пунктів Закарпаття визнано ФАП села Лалова  під час обласного етапу конкурсу на визначення кращого фельдшерсько-акушерського пункту, який проходив нещодавно. Зокрема, серед 13 медичних закладів нашого краю, які брали участь у конкурсі , Лалівський фельдшерсько-акушерський пункт  посів третє місце.

 Не можна  не згадати Макарівську амбулаторію загальної практики сімейної медицини, яка  зайняла друге призове місце в області на конкурсі з визначення  кращої  амбулаторії та повернулася додому з новеньким  автомобілем  «Славута», повідомили з сектору зв’язків з ЗМІ, громадськістю та з питань внутрішньої політики апарату Мукачівської РДА.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також