У Нижньому Бистрому, що на Хустщині, нема дошкільного закладу (ВІДЕО)

20
0

Є тільки групи короткотривалого перебування при школах і це – лише для п’ятирічок. Наразі, у черзі до дитсадка більше сотні дошкільнят, а перспективи будівництва нових приміщень – ніякої.

Гірський Нижній Бистрий без дитсадка. І так уже роками. Якщо раніше у черзі за дитсадком було  кілька десятків дошкільнят, зараз вже більше сотні.  Народжуваність у селі збільшилась, відсутність ДНЗ – проблема, яка постала доволі гостро. Великих зусиль  довелося докласти, аби  відкрити у селі бодай одну групу короткотривалого перебування – розповідає завідуюча. І  тільки для п’ятирічок, адже для них дошкільна освіта обов’язкова. Тривалий час не могли знайти відповідного приміщення. Тож у школі на першому поверсі розмістили одну групу короткотривалого перебування дітей п’ятирічного віку. Першокласники ділять з дошкільнятами один клас, поки не знайдеться інший вихід з непростої ситуації. У класі і навчають, і виховують.

За партами діти вчать літери та цифри, а на килимі – граються. Гуляють дошкільнята на шкільному подвір’ї. Завідуюча і вихователь  заразом пані Марія каже – це краще, ніж нічого. Дошкільнята хоч трохи вчаться поводитися у колективі і здобувають відповідні знання. Крім того,  діти у захваті від щоденного спілкування з однолітками. За списком тут навчається 19 дітей 2009 року народження, троє з яких знаходяться під соціальним патронатом. До слова, чимало дошкільнят живе далеко від школи, тому їх, як і школярів, возить шкільний автобус. На території Нижнього Бистрого функціонує ще одна група короткотривалого перебування, проте уже у школі – інтернаті. Тут виховують дітей із малозабезпечених сімей Хустського району. У  приміщенні Держлісгоспу групи короткотривалого перебування планують розмістити тимчасово. Поки про будівництво  повноцінного дитячого садка, мова не йде.

М-Студіо

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також